Spring naar hoofd-inhoud

Vertraging van de uitzendactiviteit in juni

|   Uitzendarbeid

In juni 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,75% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze achteruitgang is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met -1,57% in het arbeiderssegment en met -2% in het bediendesegment.

Lees meer


Toename van de uitzendactiviteit in mei

|   Uitzendarbeid

In mei 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,99% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een gelijke evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +1,03% in het arbeiderssegment en nam toe met +0,92% in het bediendesegment.

Lees meer


Toename van de uitzendactiviteit in april

|   Uitzendarbeid

In april 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,35% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een ongelijke evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met -0,03% in het arbeiderssegment en nam toe met +0,89% in het bediendesegment.

Lees meer


Uitzendarbeid ontsluit steeds meer de inactieve arbeidsreserves

|   Uitzendarbeid

De meest recente studie van marktonderzoeksbureau IPSOS schetst op basis van een bevraging bij tienduizend uitzendkrachten het profiel van de uitzendkrachten en de kenmerken van hun tewerkstelling anno 2018.

Lees meer


Afname van de uitzendactiviteit in maart

|   Uitzendarbeid

In de maand maart 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,55% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met -0,40% in het arbeiderssegment en met -0,76% in het bediendesegment.

Lees meer


Toename van de uitzendactiviteit in februari

|   Uitzendarbeid

In de maand februari 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,02% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +0,95% in het arbeiderssegment en met +1,13% in het bediendesegment.

Lees meer


Afname van de uitzendactiviteit in januari

|   Uitzendarbeid

In de maand januari 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,29% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met -0,71% in het arbeiderssegment en met -2,09% in het bediendesegment.

Lees meer


Federgon is erg verheugd dat de regering uitzendarbeid in de openbare sector eindelijk invoert

|   Uitzendarbeid

Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, is uitermate verheugd dat de ministerraad vandaag de Koninklijke Besluiten heeft goedgekeurd waarmee zowel de federale administraties als de autonome overheidsbedrijven voortaan een beroep kunnen doen op uitzendarbeid.

Lees meer


Toename van de uitzendactiviteit in december

|   Uitzendarbeid

In de maand december 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +3,63% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +3,42% in het arbeiderssegment en met +3,91% in het bediendesegment.

Lees meer


Vakbonden weigeren te onderhandelen over uitzendarbeid met een contract van onbepaalde duur

|   Uitzendarbeid

Als uitzendkracht aan de slag met een contract van onbepaalde duur. Het zou de vakbonden als muziek in de oren moeten klinken. Toch weigeren de vakbonden de onderhandelingen over het uitwerken van een dergelijk systeem op te starten. Voor Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, is dit onbegrijpelijk.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

pr@federgon.be
+32 (0)2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG