Spring naar hoofd-inhoud

Dienstenchequesector: vakbonden verwerpen ultieme voorstel van de werkgevers

|   Dienstencheques

Er werd vandaag geen akkoord afgesloten in dienstenchequesector, de vakbonden verwerpen het ultieme voorstel van de werkgevers. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt. De werkgevers, die in hun voorstel tot het uiterste zijn gegaan, noemen de houding van de vakbonden onbegrijpelijk.

Lees meer


Dienstenchequesector: geen begrip voor de vakbondsactie van vandaag

|   Dienstencheques

De werkgevers kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de stakingsactie van de vakbonden. Actie voeren terwijl de onderhandelingen volop lopen en er constructieve voorstellen op tafel liggen is niet correct. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Sectorale onderhandelingen in de dienstenchequesector: onbegrip bij de werkgevers omdat er staking wordt aangekondigd terwijl er constructief onderhandeld wordt

|   Dienstencheques

De vakbonden hebben 18 november als stakingsdag uitgeroepen, terwijl de sectoronderhandelingen op een constructieve manier verlopen en nog niet zijn afgerond.

Lees meer


Stabilisatie van de uitzendactiviteit in september

|   Uitzendarbeid

In september 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,20% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Het herstel van de uitzendactiviteit vertraagt wat in augustus

|   Uitzendarbeid

In augustus 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,04% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


De dienstenchequesector trekt aan de alarmbel. Wat als de dienstenchequesector niet langer zou bestaan?

|   Dienstencheques

De oplopende inflatie legt de problemen in de dienstenchequesector nog eens pijnlijk bloot, de sector is uitermate bezorgd over de toekomst. Dat meldt Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Versnelling van uitzendactiviteit in juli

|   Uitzendarbeid

In juli 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +2,56% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Herstel van de uitzendactiviteit neemt wat gas terug in juni

|   Uitzendarbeid

In juni 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,67% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit ondersteunt versnelling economische groei in mei

|   Uitzendarbeid

In mei 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,90% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


HR-dienstverleners zetten schouders onder relance van de arbeidsmarkt

|   Niet op home pagina

Ondanks een moeilijk coronajaar draagt de sector van de HR-dienstverleners vandaag opnieuw volop bij aan de relance en modernisering van onze arbeidsmarkt. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, bij de publicatie van haar jaarverslag.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

pr@federgon.be
+32 (0)2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSJPG