Spring naar hoofd-inhoud

Septemberverklaring Vlaamse regering: maatregelen voor de dienstenchequesector geven geen garanties op de lange termijn

|   Dienstencheques

Werkgevers uit de dienstenchequesector zijn ontgoocheld en noemen de Vlaamse inspanningen voor de dienstenchequesector onvoldoende. Dat zegt Federgon, de federatie die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Begrotingsbesprekingen 2024: Federgon benadrukt bij Minister Brouns de grote urgentie om maatregelen te nemen die de dienstenchequesector overeind moeten houden.

|   Dienstencheques

Maandag heeft  Vlaams Minister van Werk Jo Brouns deelgenomen aan de bestuursraad van de Commissie Dienstencheques bij Federgon, de federatie die onder meer de private dienstenchequebedrijven...

Lees meerDe uitzendactiviteit houdt relatief goed stand in juli

|   Uitzendarbeid

In juli 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +2,03% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Daling van de uitzendactiviteit in juni

|   UitzendarbeidNiet op home pagina

In juni 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,64% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Brussel: de Brusselse regering slaagt niet voor haar examen inzake de kostenberekening van dienstencheques. Na Wallonië veroordeelt Brussel de rentabiliteit en zelfs het bestaan van dienstencheques

|   Dienstencheques

Politieke deals in de aanloop naar 21 juli zijn zelden goed doordacht. Dat is nog maar eens het geval met de voorontwerpen van besluiten bij de hervorming van de dienstenchequeregeling die deze dinsdag door de Brusselse regering werden gevalideerd. Dat bevestigt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners die met name de dienstenchequebedrijven vertegenwoordigt.

Lees meer


Wallonië: maar liefst 15.000 huishoudhulpen dreigen hun baan te verliezen voor het einde van het jaar

|   Dienstencheques

In de dienstenchequesector dreigt een sociaal bloedbad. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners die o.a. dienstenchequebedrijven vertegenwoordigt.

Lees meer


De uitzendactiviteit is stabiel in mei

|   UitzendarbeidNiet op home pagina

In mei 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,32% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

 

Lees meer


De uitzendcijfers van april zijn in lijn met de trend van de voorgaande maanden

|   UitzendarbeidNiet op home pagina

In april 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,49% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit verzwakt in maart

|   UitzendarbeidNiet op home pagina

In maart 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,42% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG