Spring naar hoofd-inhoud

2023 start met daling van de uitzendactiviteit

|   Uitzendarbeid

In januari 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,84% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Veiligheid van de poetshulpen is een absolute prioriteit maar de sector wil eerst duidelijkheid

|   Dienstencheques

Federgon heeft deze namiddag in het Paritair Comité geluisterd naar de toelichting van de inspectie Welzijn op het Werk in verband met de nationale campagne dienstenchequesector.

Lees meer


Uitzendactiviteit in december weerspiegelt een vertragende economie

|   Uitzendarbeid

In december 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,27% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


De zorgsector schiet zichzelf in de voet door in tijden van grote krapte projectsourcing te willen uitsluiten

|   ProjectsourcingUitzendarbeid

Dat zegt Federgon, netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzend- en de projectsourcingsector vertegenwoordigt.

Lees meer


De dienstenchequebedrijven dragen zorg voor hun huishoudhulpen en roepen klanten op om te zorgen voor werkbare temperaturen

|   Dienstencheques

De sociale partners van PC 322.01 hebben een gezamenlijk standpunt ingenomen met betrekking tot de werkomstandigheden van de huishoudhulpen bij vriestemperaturen.

Lees meer


Uitzendactiviteit blijft stabiel in november

|   Uitzendarbeid

In november 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,31% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Fedasil doet een beroep op uitzendkrachten ter ondersteuning van de bijkomende opvangcentra

|   Uitzendarbeid

Naar aanleiding van een beslissing van de kern van de federale regering doet Fedasil voor de eerste maal een beroep op uitzendarbeid om de opvangcrisis aan te pakken. Dat zegt Federgon, het netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt.

Lees meer


Verzwakking van uitzendactiviteit zet zich voort in oktober

|   Uitzendarbeid

In oktober 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,57% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Zorgsector: afsprakenkader als oplossing voor wederzijdse verzuchtingen over uitzendarbeid en projectsourcing

Federgon, het netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector en de projectsourcingsector vertegenwoordigt, werkt momenteel met vier zorgkoepels aan een afsprakenkader over uitzendarbeid en projectsourcing.

Lees meer


Andreas Valkiers is de nieuwe juridische directeur bij Federgon

Andreas Valkiers is de nieuwe juridische directeur bij Federgon, het netwerk voor werk, dat een 650-tal bedrijven verenigt die actief zijn in private arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

pr@federgon.be
+32 (0)2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG