Spring naar hoofd-inhoud

Daling van de uitzendactiviteit in januari

|   Uitzendarbeid

In januari 2024 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,42% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Conflictmodel moet in de kast. De dienstenchequesector heeft nood aan een constructieve sociale dialoog.

|   Dienstencheques

Huishoudhulpen mogen niet langer onnodig ongerust gemaakt worden. Bedrag eindejaarspremie en syndicale premie staan niet ter discussie.

Lees meer


Volle emmer, lege strijkmand: het water staat huishoudhulpen én werkgevers aan de lippen.

|   Dienstencheques

De werkgevers van de huishoudhulpen, de dienstenchequebedrijven, trekken aan de alarmbel naar aanleiding van de vakbondsactie op 7 februari. Hoewel de vakbonden hun pijlen op de dienstenchequebedrijven richten, willen de werkgevers de huishoudhulpen bijtreden in hun roep naar een correct en werkbaar kader voor dienstencheques. Sectorfederatie Federgon doet een oproep aan de beleidsmakers en vakbonden om via overleg tot een duurzaam toekomstmodel te komen. De huishoudhulpen zetten zich immers elke dag voor 100% in, hebben een belangrijke maatschappelijke meerwaarde en verdienen dus een duurzame toekomst. Dit toekomstperspectief ontbreekt vandaag omdat de sector kraakt onder de jarenlange structurele financieringsproblemen en het complexe regelgevende kader. De emmer is figuurlijk vol. Indien er niets ondernomen wordt, zal de strijkmand ook letterlijk leeg blijven.

Lees meer


Matige verbetering van de uitzendactiviteit in december

|   Uitzendarbeid

In december 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +2,06% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


VDAB en Federgon slaan de handen in elkaar en zetten met transitietrajecten in op duurzame inzetbaarheid

Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, en VDAB slaan de handen in elkaar en gaan samenwerken om mensen na een ontslag via transitietrajecten te begeleiden naar een nieuwe job.

Lees meer


5 sectorfederaties verenigen zich in platform "Brussels Industries Synergy" en lanceren een gemeenschappelijk memorandum

De vijf sectorfederaties die de sectoren technologie (Agoria), bouw (Embuild), chemie en life sciences (essenscia), human resources (Federgon) en voeding (Fevia) vertegenwoordigen, hebben hun krachten gebundeld om het platform "Brussels Industries Synergy" op te richten en een bevoorrechte partner te worden in de ontwikkeling van het Brusselse industriebeleid.

Lees meer


Dienstenchequesector: twee werkgeversfederaties zien zich genoodzaakt om twee cao’s pro forma op te zeggen als voorzorgsmaatregel teneinde de financiële stabiliteit in de sector te garanderen en sociaal overleg te genereren

|   Dienstencheques

- Voor alle duidelijkheid: deze voorzorgsmaatregel heeft GEEN ENKELE INVLOED op de eindejaarspremies van 2023 en zelfs ook niet van 2024, het is bovendien de uitdrukkelijke bedoeling van de...

Lees meer


De uitzendactiviteit blijft ook zwak in november

|   Uitzendarbeid

In november 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,13% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Stagnatie van uitzendactiviteit in oktober

|   Uitzendarbeid

In oktober 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,12% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG