Skip to main content

Loopbaanbegeleiding

Op zoek naar loopbaanbegeleiding? De leden van Federgon staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening.

In de “war for talent” zijn tevreden en gemotiveerde medewerkers van cruciaal belang. Loopbaanbegeleiding speelt hierin een essentiële rol.

Zo kan een grondige en diepgaande analyse van de loopbaan een aantal potentiële frustraties bij werknemers vermijden. Een frisse blik van een onafhankelijke derde partij kan verhinderen dat men zijn eigen situatie onvoldoende doorgrondt en men soms tot de foutieve conclusie komt dat de oplossing enkel bij een nieuwe werkgever te vinden is.

Ook voor de groep van de zelfstandigen kan een grondige doorlichting van de loopbaan de nodige inzichten verschaffen.

Professionele providers, leden van Federgon, staan garant voor de kwalitatieve dienstverlening die van loopbaanbegeleiding een echte succesformule maakt.

Bent u een loopbaancentrum? Het Federgon platform loopbaanbegeleiding staat voor u klaar!

Het platform loopbaanbegeleiding wil aangesloten organisaties de juiste richting wijzen en burgers met professionele loopbaanpartners in contact brengen.

Kwaliteit en correcte informatie staan hierbij centraal.

Het faciliteren van het overleg tussen aangesloten loopbaancentra en het ontwikkelen van een coherente visie in samenspraak met de betrokken stakeholders is voor Federgon primordiaal.

In dat kader willen de leden van Federgon met dit platform de hand reiken naar de overheid en de bestaande positieve samenwerking bestendigen en zelfs intensifiëren.

Nadruk op kwaliteit

Voor Federgon en haar leden staat een kwalitatieve en professionele dienstverlening centraal.

Zo kunnen de leden van het platform loopbaanbegeleiding naast het Federgon-kwaliteitscharter (verplicht na te leven door alle Federgon-leden) bijkomend het kwaliteitslabel “loopbaanbegeleiding” behalen. Met dit kwaliteitslabel willen de leden van Federgon hun engagement voor het leveren van een kwalitatieve dienstverlening extra kracht bijzetten.

Het uitgangspunt van het kwaliteitslabel is dat leden zichzelf toetsen op basis van een zelfscan. De zelfscan geeft duidelijk weer hoe een bedrijf scoort ten opzichte van een aantal normen die van belang zijn in het kader van loopbaanbegeleiding.

Maar een externe blik valideert, stimuleert en kan op blinde vlekken wijzen. Hiervoor wordt dan ook een audit voorzien.