Spring naar hoofd-inhoud

We zetten ons vrijwillig in om een luisterend oor te bieden

Diaspoor

De 35 loopbaanbegeleiders van Diaspoor begeleiden dag in dag uit werknemers en zelfstandigen met de meest uiteenlopende loopbaanvragen. Op dit ogenblik voeren we om veiligheidsredenen voor onszelf en voor onze klanten geen één-op-ééngesprekken meer.

Als loopbaanprofessionals beseffen wij maar al te goed dat tijdens deze coronacrisis veel werknemers en zelfstandigen onder ontzettend hoge druk zijn komen te staan.

Er heerst angst, onzekerheid, verwarring en er is vaak extra workload omdat collega's uitvallen. Verder kan er ook druk ontstaan omdat er aangepaste werkvormen zijn ingevoerd en omdat men van thuis uit moet werken. Anderen kampen dan weer met een gebrek aan zingeving of ritme, net omdat ze niet mogen werken.

Na een bevraging binnen het team kunnen we meedelen dat het voltallige Diaspoor-team zich daarom tijdens deze coronacrisis vrijwillig wil inzetten om iedereen die het nodig heeft een luisterend oor te bieden.

Tijdens een telefoongesprek, per mail of via onlinetools kunnen mensen bij ons hun verhaal, hun vragen en hun onzekerheden ventileren. We hopen hiermee dat ze tot inzicht kunnen komen of meer balans en rust kunnen herwinnen. We weten immers uit ervaring dat een uitlaatklep vinden voor gedachten en gevoelens al een hele verademing kan zijn. Daarnaast kunnen we in sommige gevallen zeker ook handvatten meegeven om deze crisis beter te kunnen behappen.

De Diaspoor-loopbaanbegeleiders en hun respectieve contactgegevens kan je vinden via deze link.