Spring naar hoofd-inhoud

We testen kandidaten succesvol vanop afstand

Motmans & Partners

Het coronavirus dwingt alle organisaties en werknemers om hun werk en diensten op alternatieve wijze verder te zetten. Met onze digitale assessment centers kunnen wij perfect kandidaten op afstand testen zonder dat er fysiek contact nodig is en met dezelfde gekende kwaliteit. Ondertussen hebben al heel wat klanten een beroep gedaan op een remote assessment om zo geen tijd te verliezen in wervingsprocedures en ook veel kandidaten hebben deze reeds doorlopen. Wij vroegen hen hoe zij dit hebben ervaren en kwamen zo tot de volgende getuigenissen van klanten en kandidaten.

Wim Thewissen – Vandersanden: “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Dit cliché heeft zich meermaals bewezen in deze onzekere tijden die onze samenleving ondergaat. Zo bleek een remote assessment via Motmans & Partners een waardig alternatief om een beslissing te kunnen nemen in onze wervings- en selectieprocedure voor een sleutelpositie binnen onze organisatie. Het remote platform en setup leent zich er perfect toe om vanop afstand een gesprek te voeren dat minstens even efficiënt is als een gesprek in levende lijve. Een nieuwe ervaring die we kunnen meenemen voor de toekomst!”

Hanne Jacobs – kandidaat: “Bij aankomst in Hasselt werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik een werkruimte toegewezen waarin ik me mocht installeren met mijn laptop. Ik kreeg hier ook duidelijke instructies en een dagplanning. Nadat ik klaar was om het assessment aan te vatten zijn we via onlinevideochat gestart met het diepte-interview. Ik moet zeggen dat dit in het begin een beetje raar aanvoelde voor mij. Na een kwartiertje voelde het echter al heel gewoon aan en kon ik dan ook volledig mezelf zijn in het gesprek. Mijn ervaring met dit systeem voor het afnemen van een assessment is zeer positief. Ik zou het dus zeker aanbevelen.”

Alexandra Van Loo – FrieslandCampina: “Als HR-verantwoordelijke ben ik nauw betrokken bij het rekruteringsproces van onze kandidaten. Om die reden volg ik al een hele tijd alle assessment centers die bij de eindkandidaten worden afgenomen persoonlijk mee. Dit geeft mij een betere voeling met de resultaten en biedt mij ook de kans om zelf de nodige competenties vanuit het juiste perspectief te kunnen beoordelen. Door de coronacrisis gebeuren momenteel de meeste assessment centers vanop afstand. Hoewel de face-to-face assessments voor mij nog steeds de voorkeur wegdragen, zie ik momenteel ook wel de voordelen van het remote kunnen mee volgen van deze gesprekken. Voor mij persoonlijk biedt het dan ook weer als voordeel dat ik mijn tijd efficiënter kan benutten en dat het mij in deze periode ook meer flexibiliteit geeft.”

Kandidaat: “Om snel opgezet te zijn, was de begeleiding tot in de puntjes uitgewerkt. Met een correct schema, een goede tijdsindeling en goed werkende tools. De mensen die het assessment afnamen waren uitermate professioneel en goed voorbereid.”

www.motmansenpartners.be