Spring naar hoofd-inhoud

Alle aandacht is gericht op onze kandidaten

Link2Europe

Link2Europe is een Belgisch uitzendkantoor dat uitsluitend in het buitenland op zoek gaat naar geschoolde en onmiddellijk inzetbare werkkrachten. Als u dit leest, zult u waarschijnlijk meteen denken: “oei, de grenzen zijn gesloten zij zitten zonder business.” Laat u niet misleiden en lees ons verhaal.

De coronacrisis kwam er voor ons bedrijf op het slechtst mogelijke moment. Het bandenwisselseizoen stond op het punt te beginnen en we verwachtten in de tweede helft van maart 60 bandenmonteurs. Alles was in kannen en kruiken voor de opstart. Verschillende monteurs kwamen aan en begonnen in de tweede week van maart te werken.

Natuurlijk hoorden we allemaal vanaf begin februari over het griezelige virus dat in China circuleerde en dat zich gemakkelijk kon verspreiden. Wij wisten echter niet wanneer en met welke kracht het België en andere Europese landen zou raken.

Op 4 februari werd in de media het eerste officiële coronageval aangekondigd. Het was een Belgische man die uit Wuhan was gerepatrieerd. Hij werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en vormde geen gevaar voor de volksgezondheid. Naarmate de dagen verstreken, werden er steeds meer gevallen gemeld. In het hele land begon de angst bij de bevolking toe te nemen.

Aangezien de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers altijd een topprioriteit voor ons is geweest, heeft Link2Europe snel preventieve en beschermende maatregelen genomen. Vanaf 17 maart werken onze teams allemaal van thuis uit en harder dan ooit om service en ondersteuning te bieden aan onze kandidaten en klanten.

De afgelopen weken was onze belangrijkste focus gericht op onze kandidaten, die als gevolg van de maatregelen hun baan verloren in België. Dit betreft niet alleen bandenmonteurs, maar ook werknemers uit andere sectoren die orders verloren hebben en het personeelsbestand moesten reduceren. Allemaal gezonde, sterke en vakkundige kandidaten, maar ook zeer flexibel en bereid om in andere sectoren aan de slag te gaan.

Wij hebben meteen contacten gelegd met bedrijven actief in de landbouw sector, logistiek, retail, industriële schoonmaak cleaning, productie, enz., … om onze kandidaten aan de slag te laten gaan buiten hun vertrouwde omgeving. Dit resulteert in werknemers die volstrekt nieuwe beroepen aan het uitvoeren zijn: bomen planten, luchtvrachtpaletten afbreken, orderpicking, hagen snoeien, …

Blijven zoeken naar nieuwe jobs blijft de komende weken voor Link2Europe echter een speerpunt.

Een 30-tal kandidaten is nog steeds op zoek naar een tijdelijke opdracht. Onze challenge? Onze kandidaten spreken geen Nederlands en hierdoor ondervinden wij een extra drempel bij veel bedrijven die ons nog niet kennen. Dat vertrouwen krijgen, zonder elkaar te zien in een persoonlijke meeting, vergt heel wat overtuigingskracht. Link2Europe geeft niet op en gezien de reeds behaalde successen de voorbije twee weken wakkert dit ons enthousiasme om te blijven knokken alleen maar aan.

Link2Europe werkt daarenboven ook samen met meerdere rekruteringspartners in Europa. Ondanks de situatie onderhouden wij nauw contact met de partners en blijven wij actief op zoek naar kandidaten. Er is geen vertraging in ons wervingsproces en wij ontvangen en screenen dagelijks nieuwe kandidaten. Bovendien hebben wij besloten ons eigen team te versterken met een nieuwe Support Coördinator.

In deze uitdagende tijden weigert Link2Europe te vertragen. Wij geloven sterk dat het de enige manier is om vooruit te gaan. Er komen betere tijden en wij zijn er klaar voor.