Spring naar hoofd-inhoud

Minister van Sociale zaken en Federgon slaan de handen in elkaar voor de begeleiding van langdurig zieken

|   NewslettersNiet op home pagina

Langdurig zieken alle kansen geven om terug aan het werk gaan onder begeleiding van erkende private dienstverleners. Daar wil Federgon samen met minister van Sociale zaken Frank Vandenbroucke volop voor gaan. In aanvulling op het Terug Naar Werk-fonds, dat op 1 april van start ging, lanceert Federgon in dit kader het guide-me-platform. Guide-me bundelt alle relevante private dienstverlening die...

Lees meer


Federgon publiceert een memorandum met 14 concrete voorstellen voor de arbeidsmarkt van morgen

|   NewslettersNiet op home pagina

Neen, voor onze welvaart kunnen we in ons land niet putten uit natuurlijke rijkdommen. De belangrijkste grondstof die we hebben, is het talent van onze mensen.

En ook al heerst er vandaag een schaarste op de arbeidsmarkt, uitgeput is onze vijver aan talent zeker nog niet. De grote uitdaging is om alle talenten die we hebben zo goed mogelijk in te zetten. Dat is cruciaal willen we onze welvaart en...

Lees meer


Jaarverslag 2022: 'Met een open blik kijken we naar de wereld van werk'

|   NewslettersNiet op home pagina

Met een open blik kijken we naar de wereld van werk. Samen met onze leden beogen we één doel: werk maken van talent. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.

Deze visie geldt niet enkel vandaag, maar ook voor de lange termijn. Daarom werpen we alvast een blik op de arbeidsmarkt van morgen. Terwijl we met...

Lees meer


Correcte tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België. Hoe kan het beter? Zes concrete voorstellen

|   NewslettersNiet op home pagina

Om de zoveel maanden komen er nieuwe gevallen van ernstige sociale dumping in het nieuws waarbij de sociale wetgeving flagrant met de voeten wordt getreden. Federgon is sterk vragende partij om deze praktijken van sociale dumping een halt toe te roepen.

Lees meer


De belangrijkste L&D highlights van 2022 in één overzicht

|   Learning & DevelopmentNewsletters

Newsletter Federgon - Speciale L&D-editie - Recht op 5 dagen opleiding: een slecht idee.

Lees meer


Sectoraal akkoord in de uitzendsector

|   Newsletters

Midden september hebben de sociale partners van het Paritair Comité 322 het sectorakkoord en de verschillende collectieve arbeidsovereenkomsten ter uitvoering van dit akkoord ondertekend.

Lees meer


Een akkoord in de dienstenchequesector

|   DienstenchequesNewsletters

Na lang onderhandelen hebben de sociale partners in de dienstenchequesector in de nacht van 8 op 9 juni 2022 een ontwerpakkoord bereikt over de lonen, de verplaatsingskosten en de arbeidsvoorwaarden. Ondertussen heeft de achterban van de verschillende organisaties de tekst goedgekeurd en is het sectoraal akkoord een feit.

Lees meer


Nieuwe huisstijl voor Federgon

|   Newsletters

Het is met veel trots dat we u de nieuwe identiteit van Federgon voorstellen. Net zoals we in het verleden enkele kantelmomenten hebben gekend, hebben we in 2021 beslist om een strategische denkoefening te doen en om opnieuw scherp te stellen waar wij als organisatie, anno 2022 en de komende jaren voor willen staan.

Lees meer