Spring naar hoofd-inhoud

De belangrijkste L&D highlights van 2022 in één overzicht

|   Learning & DevelopmentNewsletters

Newsletter Federgon - Speciale L&D-editie - Recht op 5 dagen opleiding: een slecht idee.

Lees meer


Sectoraal akkoord in de uitzendsector

|   Newsletters

Midden september hebben de sociale partners van het Paritair Comité 322 het sectorakkoord en de verschillende collectieve arbeidsovereenkomsten ter uitvoering van dit akkoord ondertekend.

Lees meer


Een akkoord in de dienstenchequesector

|   DienstenchequesNewsletters

Na lang onderhandelen hebben de sociale partners in de dienstenchequesector in de nacht van 8 op 9 juni 2022 een ontwerpakkoord bereikt over de lonen, de verplaatsingskosten en de arbeidsvoorwaarden. Ondertussen heeft de achterban van de verschillende organisaties de tekst goedgekeurd en is het sectoraal akkoord een feit.

Lees meer


Nieuwe huisstijl voor Federgon

|   Newsletters

Het is met veel trots dat we u de nieuwe identiteit van Federgon voorstellen. Net zoals we in het verleden enkele kantelmomenten hebben gekend, hebben we in 2021 beslist om een strategische denkoefening te doen en om opnieuw scherp te stellen waar wij als organisatie, anno 2022 en de komende jaren voor willen staan.

Lees meer


Mini-learning door Paul Verschueren: 'De arbeidsmarkt beter begrijpen'

|   Niet op home paginaNewsletters

Wat moeten we onthouden van de arbeidsmarkt 2021 om de uitdagingen van 2022 beter te begrijpen? Voor het tweede jaar op rij overloopt Paul Verschueren, Director Research & Economic Affairs bij Federgon, in een bondige mini-learning van een 10-tal minuten, de belangrijkste en meest markante evoluties van 2021.

Lees meer


Skills, skills, skills, …

|   Niet op home paginaNewsletters

Learning & Development is een krachtig instrument om meer mensen op een duurzame manier langer aan het werk te houden.

Lees meer


Wat als de dienstenchequesector niet langer zou bestaan?

|   Niet op home paginaNewsletters

De oplopende inflatie legt de problemen in de dienstenchequesector nog eens pijnlijk bloot; de sector is uitermate bezorgd over de toekomst.

Lees meer


HR-dienstverleners zetten schouders onder de relance van de arbeidsmarkt

|   Niet op home paginaNewsletters

Ruim 1 jaar na het begin van de coronacrisis is het alle hens aan dek op de arbeidsmarkt. De ambities en uitdagingen zijn groot. Federgon en haar leden staan vandaag klaar om een bijdrage te leveren aan de relance en modernisering van de arbeidsmarkt. Als we in 2030 een werkzaamheidsgraad van 80% willen behalen, moeten we vandaag een strategisch plan voor de korte en middellange termijn opzetten.

Lees meer


Het belang van transities op onze arbeidsmarkt

|   Niet op home paginaNewsletters

In een podcast van HR Magazine gaat Lisbeth Imbo hierover in gesprek met Federgon-CEO Ann Cattelain en Annic Bosmans, Managing Director Staffing bij Randstad

Lees meer


Wat onthouden we van de arbeidsmarkt 2020? Om de arbeidsmarkt anno 2021 beter te begrijpen

|   Niet op home paginaNewsletters

Niemand had ruim een jaar geleden ook maar een vermoeden dat de economie en maatschappij getroffen zouden worden door een wereldwijde pandemie.

Lees meer