Spring naar hoofd-inhoud

Uiteraard hebben huishoudhulpen recht op vaccinatieverlof

|   Dienstencheques

Alle huishoudhulpen gevaccineerd, dat is de ambitie van de werkgevers. 

Wij zijn geschandaliseerd door het persbericht dat de vakbonden deze namiddag hebben uitgestuurd. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt, in een persbericht. 

"De communicatie van de vakbonden is leugenachtig en volledig onder de gordel," zegt Ann Cattelain, CEO van Federgon. "Wij zijn deze framing en negatieve stemmingmakerij van de vakbonden echt beu. Ik kan niet genoeg benadrukken dat wij een verantwoordelijke sector zijn. Het spreekt voor zich dat de dienstenchequesector de afspraken die op federaal niveau gemaakt zijn rond het vaccinatieverlof zal respecteren." 

Het is totaal misplaatst dat de vakbonden hier bijkomende eisen aan willen koppelen om onder meer een halve dag verlof af te dwingen,” zegt Ann Cattelain. “Het standpunt van de sector is heel duidelijk. Vaccinatieverlof ja, gedurende de tijd die voor de vaccinatie nodig is. Dit kan variëren. Een uur, twee uur, langer indien nodig. Onze huishoudhulpen hebben het afgelopen jaar een enorme inzet getoond. Wij vinden het heel erg belangrijk en zelfs noodzakelijk dat elke huishoudhulp zich kan laten vaccineren. Wij zullen er als federatie en als werkgevers dan ook alles aan doen om onze huishoudhulpen hierrond te sensibiliseren,” laat Ann Cattelain nog weten.

Federgon betreurt de houding van de vakbonden die een akkoord op maat van de sector nu opblazen. "De dienstenchequesector heeft een zwaar jaar achter de rug, het is in de eerste plaats in het belang van de vele huishoudhulpen om te kiezen voor een redelijke en constructieve sociale dialoog die de sector vooruithelpt,” besluit Ann Cattelain. 


Federgon, het netwerk voor werk. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.