Spring naar hoofd-inhoud

Getuigenis

Organisaties adviseren en helpen met hun menselijk kapitaal

|   RSS

"De uitdagende taak van de RSS-specialist: als rekruteringspartner combineren we kwaliteit, snelheid en ethiek."

"Als RSS-specialist hebben we één missie: organisaties adviseren en helpen met hun menselijk kapitaal."

Als RSS-specialist hebben we één missie: organisaties adviseren en helpen met hun menselijk kapitaal. Wij gaan op zoek naar mensen die een verschil kunnen maken of dagen werknemers en leiders uit hoe ze binnen hun bestaande context een verschil kunnen maken.

Onze aanpak is gebaseerd op diepgang, pragmatiek en kwaliteit. Om een organisatie te kunnen adviseren moet je hun context doorgronden: wat zijn hun strategische doelstellingen op lange termijn, hoe werken zij, wat is hun verdienmodel, hoe wordt er samengewerkt, etc. Dit vraagt een tijdsinvestering, een juiste vraagstelling en analyse, het durven uitdagen of ‘challengen’ van een klant, marktkennis, enz. Om de juiste kandidaat te selecteren in het kader van executive search of rekrutering en selectie moeten wij op een grondige manier in kaart brengen wat er nodig is om succesvol te zijn in een bepaalde functie in een specifieke context. Bovendien moeten we op een objectieve en wetenschappelijk ondersteunde manier succes voorspellen en het risico op een foute aanwerving  beperken. Ook advies en ondersteuning aan kandidaten is een belangrijke taak van consultants en rekruteerders.

Dagelijks maken we de moeilijke oefening om een evenwicht te vinden tussen snelheid, pragmatiek, diepgang en kwaliteit. Dagelijks denken we hierin te slagen, met vallen en opstaan en niet zonder elke dag weer bij te leren en te verbeteren door interne en externe audits, het elkaar voortdurend uitdagen, kritisch naar onszelf kijken en feedback van kandidaten en klanten te omarmen. Door een strikt proces, dat kwaliteit, snelheid en ethiek combineert staan we vandaag waar we staan en zijn we fier om het Federgon-kwaliteitslabel te mogen hanteren.