Spring naar hoofd-inhoud

Flexer & Groep Heeren van Hubo filialen slaan handen in elkaar

Flexer

Hubo Academy zet cruciale rol van de verkoopmedewerker in de verf! 

De coronacrisis heeft ons winkelgedrag grondig veranderd, de impact van de crisis op de retail-sector is enorm. Hubo investeert vandaag om als retailer succesvol te blijven in het ‘nieuwe normaal’, een cruciale rol is hierbij weggelegd voor de verkoopmedewerker(s).

In de zoektocht naar deze verkoopsmedewerker(s) slaan Groep Heeren, de sterke groep achter het concept van de Hubo winkels, het uitzendbedrijf Flexer en Sales Styling de handen in elkaar. In de zoektocht naar de juiste kandidaten kiezen ze voor een geïntegreerde oplossing waarbij naast het rekruteringsproces heel veel aandacht gaat naar de in- én de doorstroom van de geschikte kandidaten. Niet alleen de juiste match maar ook coaching en bijscholing op de werkvloer zijn cruciaal om als verkoopmedewerker het verschil te maken in het ‘nieuwe normaal’.

Flexer in rekrutering en coaching

‘Flexer in rekrutering en coaching’ is een specifiek en geïntegreerd aanbod dat uitgewerkt is op maat van de Hubo winkels van groep Heeren. Hierbij zijn volgende stappen doorlopen:

  1. Intakegesprek met de HR van Groep Heeren om diepgaand de behoeften te scannen op vlak van rekrutering, training en coaching van de bestaande en nieuwe winkelmedewerkers. 
  2. De rekrutering en selectie door Flexer dat een sterke arbeidspool heeft opgebouwd van profielen die in aanmerking komen voor de retailsector.
  3. De aanpak op vlak van selectie is dermate uniek omdat Flexer voor een onderbouwde en diepgaande screening van de kandidaten een beroep doet op de Kazi-methodiek (www.kazi.co) die de wederzijdse jobverwachtingen van werkgever en kandidaat in kaart brengt. Het op voorhand bespreken van de resultaten van deze Kazi-scan vergroten gevoelig de kansen op een juiste ‘matching’.
  4. De weerhouden kandidaten nemen aansluitend deel aan een opleidings- en introductiedag die plaatsvindt bij Hubo in Zonhoven.  

Een succesvolle opstart van de kandidaat hangt ook in grote mate af van de onboarding/coaching op de werkvloer. In dit traject is Sales Styling als expert-coach de ideale sparring partner zowel voor het individu als het team. Dit proces is als volgt aangepakt:

  1. De geselecteerde kandidaten worden door hem en Groep Heeren één of meerdere dagen aan de hand van een opleiding op maat op sleeptouw genomen zodat we zeker zijn dat de kandidaten over het juiste Hubo-DNA beschikken.
  2. Tijdens het vervolgtraject worden de pas aangeworven werknemers op de werkvloer gecoacht hetzij op individuele basis, hetzij in team. Hiervoor wordt er een grondig opleidingsplan uitgewerkt, persoonlijk op maat van de medewerker.
  3. Daarnaast zijn er regelmatig terugkoppelingsmomenten met de mensen van Hubo om de (door)groeimogelijkheden van de medewerkers te bespreken.
  4. Parallel zijn er ook feedbackmomenten met Flexer zodat zij hun rekruterings- en selectieproces nog verder kunnen verfijnen en afstemmen in het belang van Hubo! 

De HR-partners van Hubo bieden met dit aanbod een totaalpakket aan dat zoveel mogelijk drempels wegneemt bij de verschillende stappen in een geslaagd en duurzaam rekruterings- en tewerkstellingsproces. Door dit aan elkaar te koppelen bouwen we aan een interessant eco-systeem dat vertrekt en eindigt bij de klant.   

Hubo Academy: ‘Wij bouwen aan jouw carrière’

Onder de noemer ‘Wij bouwen aan jouw carrière’ werden er op donderdag 14 mei een 10-tal grondig gescreende kandidaten een hele dag op sleeptouw genomen. Volgende topics kwamen die dag aan bod: de juiste werkattitude, verstandig omgaan met feedback, proactieve klantvriendelijkheid en klantgerichtheid, van technisch verkoper naar TOP-verkoper, …

De kandidaten kregen die dag ook getuigenissen van leidinggevenden en filiaalmedewerkers van Hubo, zodat zij zich een heel concreet beeld konden vormen van wat het betekent om in een Hubo-winkel te werken. De dag werd afgesloten met een intakegesprek met de HR-verantwoordelijke om de waardevolle kandidaten duurzaam aan Hubo te koppelen.

www.flexer.be