Spring naar hoofd-inhoud

Interim Management Providers begeleiden en adviseren hun Interim Managers over hoe deze moeilijke periode te overbruggen

|   Interim Management

Ook op de activiteiten van de Interim Management Providers is de weerslag, ruim twee weken na het afkondigen van de maatregelen om het Coronavirus in te dijken, aanzienlijk. De meerderheid van de Providers is ondertussen overgeschakeld op thuiswerk en probeert via digitale tools de activiteit verder te zetten. Interim Management Providers maken zich grote zorgen over de financiële impact van de crisis, nu er veel opdrachten worden opgeschort, maar de vaste kosten blijven verder lopen. Voor een aantal vaste medewerkers is er ondertussen tijdelijke werkloosheid aangevraagd.

De opdrachten van veel Interim Managers zijn tijdelijk opgeschort en het is vandaag niet duidelijk of deze nog zullen moeten afgewerkt worden. Nieuwe opdrachten worden niet opgestart. Ook is er veel onzekerheid over wat de toekomst zal brengen. Zelfstandige Interim Managers die vragen hebben over hoe het nu verder moet, kunnen steeds terecht bij hun Provider. Interim Management Providers proberen hun zelfstandige Interim Managers waar mogelijk te begeleiden en te adviseren om deze moeilijke periode zo goed mogelijk te overbruggen. Iedereen wordt getroffen door deze crisis en de regering heeft ook voor zelfstandigen een aantal maatregelen uitgewerkt zodat zij toch niet helemaal in de kou komen te staan.

Een lichtpunt is momenteel wanneer de activiteiten opnieuw zullen opstarten de expertise van Interim Managers broodnodig zal zijn om de juiste strategische keuzes te maken.


Contact

Arnaud le Grelle

Directeur Wallonië-Brussel
Coördinator commissie Interim Management

+32 (0)2 203 38 03
communication@federgon.be

Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.