Spring naar hoofd-inhoud

Het nieuwe Federgon-Agoria-kwaliteitslabel: een game changer in de projectsourcingsector

|   Projectsourcing

U wil uw kwalitatieve dienstverlening extra in de verf zetten bij uw klanten en prospecten en hen de garantie bieden dat uw bedrijf de betrouwbare partner is waarnaar ze op zoek zijn? Dan moet u zeker verder lezen.

Projectsourcingbureaus leveren gespecialiseerde dienstverlening. Hun medewerkers zijn specialisten in hun vakgebied. Bedrijven uit tal van sectoren kunnen ze inzetten op specifieke projecten waar hun expertise vereist is. Projectsourcing bestaat in vele vormen en onder heel wat verschillende benamingen: aanneming, onderaanneming, consulting, contracting, detachering, outsourcing, payrolling, freelancers, ... Het is voor klant-bedrijven niet altijd duidelijk met welke partner ze het best werken.

Federgon en Agoria bedrijfsgroep TPMA (Technical Project Management and Assistance) lanceren nu samen een kwaliteitslabel projectsourcing, dat naadloos verderbouwt op het reeds bestaande Federgon-kwaliteitslabel.

De doelstelling van het Federgon-Agoria-kwaliteitslabel is de belangen van de projectmedewerkers, de opdrachtgevers en de sector te vrijwaren. Dat gebeurt door enerzijds malafide praktijken te bestrijden en anderzijds paal en perk te stellen aan concurrentie-vervalsing door het niet respecteren van de sociale en fiscale regelgeving. Anderzijds worden door het label ook de rechten van de projectsourcingmedewerkers zelf gevrijwaard. Tenslotte biedt het label een betere garantie voor de klant-opdrachtgever zelf, die geen risico loopt op enige aansprakelijkheid. Geen frauduleuze praktijken, maar projectsourcing volgens de regels.

Hoe meer leden zich laten certificeren, hoe groter de impact van het label op de markt zal zijn en hoe beter we klant-bedrijven zullen kunnen overtuigen van het belang van een kwalitatief partnership.

Wij hopen er samen met u een groot succes van te maken.


Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.