Spring naar hoofd-inhoud

Fedasil doet een beroep op uitzendkrachten ter ondersteuning van de bijkomende opvangcentra

|   Uitzendarbeid

Naar aanleiding van een beslissing van de kern van de federale regering doet Fedasil voor de eerste maal een beroep op uitzendarbeid om de opvangcrisis aan te pakken. Dat zegt Federgon, het netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt.

Om de hoge instroom van asielzoekers aan te kunnen, werden onlangs verschillende nieuwe opvangplaatsen geopend in ons land. Hiervoor is er heel wat extra personeel nodig: denk aan verpleegkundigen, boekhouders, maatschappelijke assistenten, onthaalmedewerkers, enz. Naast de inzet van eigen personeel van Fedasil en detacheringen binnen de overheid, werden ook nog andere pistes onderzocht om Fedasil te versterken. Daarom wordt er nu ook gekeken naar de uitzendbedrijven voor verschillende profielen, verspreid over de verschillende opvangplaatsen.

De samenwerking gebeurt op basis van een eerder afgesloten raamovereenkomst met BOSA waarin Randstad, Tempo-Team, Manpower en Start People opgenomen zijn als partners. Dankzij een zeer vlotte samenwerking met het kabinet van staatssecretaris de Moor en minister De Sutter hebben zij op heel korte termijn een workflow kunnen opzetten. De eerste profielen werden inmiddels voorgesteld aan Fedasil.

Ann Cattelain van Federgon is zeer verheugd over dit project: “Wij zijn zeer tevreden met het vertrouwen dat wij krijgen van de federale regering in dit moeilijke dossier. Voor onze sector is het een unieke kans om te bewijzen dat we concrete oplossingen kunnen bieden voor urgente maatschappelijke problemen die zich stellen.

 

Meer weten over de vacatures bij Fedasil?

www.randstad.be

www.tempo-team.be

www.manpower.be

www.startpeople.be


Contact

Andreas Valkiers

Legal Director

+32 (0)2 203 38 03
communication@federgon.be

Federgon, het netwerk voor werk. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.