Spring naar hoofd-inhoud

De uitzendsector lanceert WorkID, het eerste universele en neutrale paspoort naar een job!

|   Uitzendarbeid

De uitzendsector lanceert vandaag het WorkID-platform. WorkID is een universeel en neutraal paspoort naar een job en biedt kandidaten op een eenvoudige manier de kans om relevante persoonlijke gegevens ter beschikking te stellen aan door henzelf geselecteerde uitzendbureaus. WorkID is een initiatief van de uitzendsector en heeft de ambitie om uit te breiden naar werkgevers in andere sectoren en ook om overheidsdata te ontsluiten.

Hoe werkt WorkID? Een kandidaat geeft eenmaal zijn persoonsgegevens in en kan deze vervolgens delen met verschillende uitzendkantoren. De kandidaat zelf blijft eigenaar van de data en bepaalt met wie de gegevens gedeeld worden. Hij kan z’n persoonsgegevens ongelimiteerd aanpassen en aanvullen. Voor de kandidaat betekent werken met WorkID gemakkelijker solliciteren, minder administratie, alle informatie op één plaats en minder kans op fouten.

"Onze ambitie met WorkID is duidelijk. Ik vat het samen in twee kernwoorden: snelheid en toegankelijkheid. Met WorkID willen we mensen nog sneller en nog vlotter aan een job helpen", zegt Manager van het Jaar Rika Coppens, ook voorzitter van de commissie Uitzendarbeid bij Federgon en CEO van House of HR. "Kiezen voor het WorkID-platform is kiezen voor een centraal toegankelijk en neutraal platform waar zowel de kandidaat als de uitzendbedrijven baat bij zullen hebben."

WorkID werkt met persoonlijke data. Er is dan ook niets aan het toeval overgelaten: aan deze officiële lancering is een lange en uitgebreide testperiode voorafgegaan. Voor het WorkID-project werkt de uitzendsector samen met onder meer PIXID als softwareontwikkelaar en Doccle als technologiepartner. Inloggen kan via Itsme, voor maximale veiligheid.

De sector wil zo snel mogelijk nauwer samenwerken met diverse sociale secretariaten en overheden. Het is de ambitie om via het platform ook overheidsdata te ontsluiten zodat iedereen die werkt, toegang heeft tot persoonlijke werkgerelateerde informatie, handig samen op één plaats.

"Een belangrijk objectief van de regering is om de werkzaamheidsgraad in België te verhogen en dit in alle regio’s. Elk initiatief dat daartoe kan bijdragen, door de zoektocht naar werk gemakkelijker te maken, kunnen wij dus alleen maar toejuichen. Het WorkID-initiatief om over de uitzendsector heen gegevens te delen en dit met inachtneming van de strenge wetgeving inzake privacy, kunnen we dus alleen maar toejuichen. We geloven in het potentieel van deze tool om een succes te worden!" Eerste Minister, Alexander De Croo.

"Opnieuw zijn we als sector pionier en daar zijn we bijzonder trots op", zegt Ann Cattelain, CEO van Federgon. "De uitzendsector was de eerste om de elektronische maaltijdcheque in te voeren. We waren de eerste om te werken met elektronische arbeidscontracten. WorkID is een volgende logische stap. We zijn trots dat reeds bij de aanvang van het project 60% van de markt overtuigd is van de meerwaarde van WorkID. Uiteraard zal dit platform verder evolueren in functie van de noden van de markt. We hopen dit platform in de nabije toekomst ook te kunnen aanbieden aan andere sectoren", alsnog Ann Cattelain.

Quotes van en meer info over de partners

Contact

Voor WorkID:

Ann Cattelain, CEO Federgon, 0477 89 56 29, ac@federgon.be

Rika Coppens, CEO House of HR, 0473 910 432, rika.coppens@houseofhr.com

Voor Pixid:

Reinald Snik, CEO International Business, +31857430450, r.snik@pixid.com

Voor Doccle:

Bram Lerouge, CEO Doccle, 0495 29 80 83, bram.lerouge@doccle.be


Federgon, het netwerk voor werk. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.