Spring naar hoofd-inhoud

De dienstenchequesector vraagt aan de overheid om de sector te sluiten (PC 322.01)

|   Dienstencheques

Federgon, de federatie die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt, vraagt aan de overheid om de dienstenchequesector (zowel poetshulp als strijkateliers) te sluiten. De corona-crisis zorgt voor terechte ongerustheid bij veel klanten en poetshulpen. Klanten annuleren massaal hun huishoudhulp en huishoudhulpen melden zich ziek. De normale werking van de sector is hierdoor niet langer mogelijk.

“Ik wil benadrukken dat we niet over 1 nacht ijs zijn gegaan. Maar de situatie is zo geëvolueerd dat we geen andere conclusie kunnen trekken”, zegt Ann Cattelain, Directeur bij Federgon. “Het is duidelijk dat collectieve maatregelen zich opdringen. De financiële impact voor de dienstenchequesector zal sowieso enorm zijn, maar we moeten ervoor zorgen dat de dienstenchequebedrijven deze moeilijke periode kunnen overbruggen en dat na deze crisis de sector zo vlot mogelijk opnieuw kan opstarten. Het belangrijkste is dat de tewerkstelling van de 140.000 poetshulpen absoluut gevrijwaard wordt”, verduidelijkt Ann Cattelain.

Federgon kijkt zowel naar de federale als naar de regionale overheid om de sector te ondersteunen en ervoor te zorgen dat deze moeilijke periode kan overbrugd worden en dit het belang van de poetshulpen, de gezinnen en de bedrijven.

 

Contact:

Ann Cattelain, Directeur-designate, Federgon

Paul Verschueren, Directeur Vlaanderen, Federgon

Arnaud le Grelle, Directeur Wallonië-Brussel, Federgon

pr@federgon.be

+32 2 203 38 03


Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.