Spring naar hoofd-inhoud

Daling van de uitzendactiviteit in april

|   Uitzendarbeid

In april 2024 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,53% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Stop de slogans en werk aan echte oplossingen voor legale arbeidsmigratie

|   Uitzendarbeid

Federgon roept de volgende federale en regionale overheden op om een allesomvattende visie te ontwikkelen rond arbeidsmigratie, zodat die op een ordentelijke en legale manier kan plaatsvinden, met aandacht voor een snellere en eenvoudigere single permit procedure en een versterking van de sociale inspectie.

Lees meer


Matige verbetering van de uitzendactiviteit in maart

|   Uitzendarbeid

In maart 2024 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,39% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


De zorgsector heeft nood aan een modern personeelskader, waarin ook flexibele arbeid een plaats heeft

|   ProjectsourcingUitzendarbeid

In cijfers die gisteren door het Departement Zorg gepubliceerd werden, namen zij het stijgende aantal ”interimmers en zelfstandigen” binnen de zorgsector onder de loep. Daarbij wordt ten onrechte geen onderscheid gemaakt tussen uitzendarbeid en project sourcing en wordt volkomen voorbijgegaan aan de nood aan meer autonomie van de vele medewerkers in de zorg. Federgon is ervan overtuigd dat flexibele arbeid net een troef kan zijn voor de zorg en ijvert voor een sterkere samenwerking met de zorgsector.

Lees meer


Daling van de uitzendactiviteit in februari

|   Uitzendarbeid

In februari 2024 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,51% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Daling van de uitzendactiviteit in januari

|   Uitzendarbeid

In januari 2024 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,42% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Matige verbetering van de uitzendactiviteit in december

|   Uitzendarbeid

In december 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +2,06% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


De uitzendactiviteit blijft ook zwak in november

|   Uitzendarbeid

In november 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,13% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Stagnatie van uitzendactiviteit in oktober

|   Uitzendarbeid

In oktober 2023 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,12% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


De uitzendsector lanceert WorkID, het eerste universele en neutrale paspoort naar een job!

|   Uitzendarbeid

WorkID is een universeel en neutraal paspoort naar een job en biedt kandidaten op een eenvoudige manier de kans om relevante persoonlijke gegevens ter beschikking te stellen aan door henzelf geselecteerde uitzendbureaus.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Woordvoerder en Perscoördinator
Dennis Rombauts


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG