Spring naar hoofd-inhoud

Getuigenis

HR-professionalisme is belangrijker dan ooit

|   RSS

"Als het over medewerkers gaat, kun je beter niet inzetten op trial and error." - Annick Cambier, Head of HR, Etex Industry.

Kwaliteit komt uiteindelijk wel bovendrijven, het is een gangbare veronderstelling. Maar in een economische realiteit waar snelheid een reële factor van succes is, is partners ‘uitproberen’ geen optie. Wie niet snel op het juiste spoor zit, wordt langs links en langs rechts ingehaald. Dat scenario wil je vermijden, als bedrijf en zeker ook als werkgever. Want een van de grote uitdagingen voor een onderneming vandaag is precies de juiste mensen vinden en ze houden. Dus, als het over medewerkers gaat, kun je beter niet inzetten op trial and error.

Maar hoe ben je zeker van de professionele kwaliteit van je HR-partner? Het RSS-kwaliteitslabel is een objectief kwaliteitskompas. Bedrijven en organisaties die niet de tijd of de expertise hebben om het brede aanbod van HR-dienstverleners te screenen alvorens hun HR-issues te laten coachen, kennen dankzij het kwaliteitslabel meteen de professionele waarde van het aanbod van HR-dienstverleners, voor zowel Recruitment, Search als Selection, want daar gaat RSS over. En voor een HR-dienstverlener om het RSS-kwaliteitslabel waard te zijn, moet die zich eerst bewijzen. D.w.z. zich onderwerpen aan een audit die peilt naar o.a.: de optimale kwaliteit van de dienstverlening, het respecteren van de deontologische code, de transparante dienstverlening en duidelijke afspraken met opdrachtgevers, de bescherming van de privacy en het recht op informatie van de kandidaten. Het zijn strenge criteria, maar net die strengheid bepaalt de waarde van dit kwaliteitslabel.

Het RSS-kwaliteitslabel is een bevestiging van het engagement van HR-partners om permanent aandacht te besteden aan kwalitatieve dienstverlening en klant-bedrijven en -kandidaten krijgen een objectieve kwaliteitsgarantie. In tijden van war for talent, migratie, automatisering, digitalisering en globalisering is HR-professionalisme belangrijker dan ooit.