Spring naar hoofd-inhoud

Getuigenis

Een verrijkende ervaring

|   RSS

“Het assessment werd geen verplicht nummer, maar een verrijkende ervaring die me nog lang zal bijblijven” E.V.0.

Een tevreden kandidate getuigt over haar ervaring met een gecertificeerd Recruitment, Search & Selection (RSS)-bureau:

“In het kader van een sollicitatieprocedure nam ik deel aan een assessment center bij een gecertificeerd RSS-bureau. Ik wist aanvankelijk niet dat dat bureau een RSS-kwaliteitslabel had, maar bij het lezen van de criteria kon ik veel van mijn positieve ervaringen onmiddellijk plaatsen. Ik heb zowel bij het inplannen als bij de uitvoering van het assessment center kunnen genieten van een heel professionele en respectvolle aanpak.

Ik zag eerlijk gezegd wat op tegen het assessment center toen ik hoorde dat dit deel uitmaakte van de sollicitatieprocedure. Het assessment is slechts een momentopname, maar heeft toch een belangrijke invloed op je professionele carrière. Ik begon de dag dan ook met gezonde stress, maar de consultants van het gecertificeerde RSS-bureau zorgden er door hun warm onthaal en professionele toelichting voor dat de stress smolt als sneeuw voor de zon. De consultants stonden open voor dialoog, hadden respect voor mij als kandidaat en gaven duidelijke en leerrijke feedback bij mijn prestaties. Ze zorgden voor relevante inzichten en concrete leertips.

Zowel vooraf als op de dag van het assessment werd er duidelijk gecommuniceerd over het verloop van de dag. Ik werd ondergedompeld in een fictieve, maar levensechte werksituatie. Hierdoor werd ik voor een deel uit mijn comfortzone gehaald, maar kreeg ik ook de kans om mijn ervaring en competenties te laten zien. Tussen de oefeningen werd er telkens veel tijd voorzien voor feedback. Door deze uitgebreide, duidelijke feedback heb ik dit assessment center ervaren als een leerrijk proces. Ik ging samen met de consultants op zoek naar inzichten over mijn capaciteiten, gedrag, kennis, sterke punten en aandachtspunten.

Ondanks het feit dat een assessment center een serieuze inspanning vraagt, is het enorm leerrijk om jezelf beter te leren kennen en is de tijd voorbijgevlogen. Dat dit zo een verrijkende ervaring werd, is vooral te danken aan de professionele aanpak van het gecertificeerde RSS-bureau. Voor mij maken zij de RSS-criteria echt waar en ik zal in de toekomst nu ook oog hebben voor dit kwaliteitslabel!”