Spring naar hoofd-inhoud

Verzwakking van uitzendactiviteit zet zich voort in oktober

|   Uitzendarbeid

In oktober 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,57% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Zorgsector: afsprakenkader als oplossing voor wederzijdse verzuchtingen over uitzendarbeid en projectsourcing

Federgon, het netwerk voor werk en de federatie van HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector en de projectsourcingsector vertegenwoordigt, werkt momenteel met vier zorgkoepels aan een afsprakenkader over uitzendarbeid en projectsourcing.

Lees meer


Andreas Valkiers is de nieuwe juridische directeur bij Federgon

Andreas Valkiers is de nieuwe juridische directeur bij Federgon, het netwerk voor werk, dat een 650-tal bedrijven verenigt die actief zijn in private arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening.

Lees meer


Verzwakking van de uitzendactiviteit in september reflecteert economische onrust

|   Uitzendarbeid

In september 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,47% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit in augustus toont eerste tekenen van een vertragende economie

|   Uitzendarbeid

In augustus 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,81% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit stabiliseert in juli

|   Uitzendarbeid

In juli 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,50% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Lichte daling van de uitzendactiviteit in juni

|   Uitzendarbeid

In juni 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -1,47% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze lichte achteruitgang is toe te schrijven aan een een negatieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment van -1,97%, en een toename in het bediendesegment van +1,40%. 

Lees meer


Ontwerp van sectoraal akkoord in de uitzendsector. De werkgevers zijn tevreden.

|   Uitzendarbeid

Gisteren, 30/6/2022, is er een ontwerp van sectoraal akkoord afgesloten in de uitzendsector (PC 322). De werkgevers tonen zich tevreden.

Lees meer


Uitzendactiviteit neemt af in mei

|   Uitzendarbeid

In mei 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -3,10% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Het sociaal akkoord 2021-2022 gesloten op 9 juni 2022 in PC 322.01 is bevestigd

|   Dienstencheques

Na lang onderhandelen hebben de sociale partners van de dienstencheques in de nacht van 8 op 9 juni 2022 een ontwerpakkoord bereikt over de lonen, de verplaatsingskosten en de arbeidsvoorwaarden.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG