Spring naar hoofd-inhoud

Uitzendarbeid eindelijk toegestaan in de openbare sector!

|   UitzendarbeidNewsletters

België was één van de laatste Europese landen dat een verbod op uitzendarbeid in de openbare sector hanteerde. Sinds 1 februari is dat echter voltooid verleden tijd.

Na verscheidene jaren van demarches van Federgon bij de verschillende ministers en regeringen kunnen de uitzendbedrijven voortaan immers uitzendkrachten ter beschikking stellen bij de overheden of bij bedrijven zoals de NMBS of Proximus, en dit voor dezelfde motieven als degene die gelden in de privésector.

Deze opening bevestigt de centrale rol van de uitzendondernemingen op de arbeidsmarkt, of dat nu voor de privésector is of voor de openbare sector. In de loop der jaren heeft de uitzendsector competenties ontwikkeld en een ervaring opgedaan die vandaag elke werkgever in België ten goede moeten komen. Er kunnen dus samenwerkingen ontstaan binnen de federale overheid, en dat is zeer naar de zin van Federgon.

Dit biedt nieuwe kansen voor de uitzendsector en voor de overheid, want deze samenwerkingen zullen tegemoetkomen aan de doelstellingen die worden nagestreefd door zowel de openbare sector als de arbeidsmarkt. Eén van deze doelstellingen is met name: een soepele organisatie mogelijk maken, waarin uitzendarbeid een antwoordt biedt op de schommelingen in het werkvolume, of ook een HRB-hulpmiddel van diversiteit zijn, door het mogelijk te maken de rekruteringsvijver te vergroten en een meer gediversifieerd publiek van werkzoekenden aan te boren.