Spring naar hoofd-inhoud

Overdonderend succes voor het Grote debat over de arbeidsmarkt

|   Newsletters

Het tweede gedeelte van de jaarlijkse vergadering van Federgon is altijd de gelegenheid om te luisteren naar wat gerenommeerde sprekers te zeggen hebben over verschillende thema’s rond de arbeidsmarkt. Dit jaar heeft Federgon, in volle verkiezingsperiode, gekozen voor een groot debat over het onderwerp, waaraan de tien democratische partijen van het noorden en het zuiden van het land hebben deelgenomen. Iets wat steeds zeldzamer wordt. CD&V, Groen, N-VA, Open VLD en sp.a aan Nederlandstalige kant en CdH, Défi, Écolo, MR en PS aan Franstalige kant hebben hun standpunten over de arbeidsmarkt van morgen en over de manier om ze performanter te maken, uiteengezet.

Het debat, dat werd gemodereerd door VRT-journalist Wim De Vilder, ging al snel naar de kern van het onderwerp, met omstandige antwoorden over uitzendarbeid, een leven lang leren, dienstencheques, de re-engineering van de arbeidsmarkt, …  De 200 aanwezigen van die avond gingen geen enkel onderwerp uit de weg.

Het debat was voor Federgon ook de gelegenheid om haar originele concept van de ‘transitietrajecten’ voor te stellen. Met de transitietrajecten kunnen werknemers die het risico lopen hun job te verliezen gemotiveerd blijven en tegelijkertijd proactief geheroriënteerd worden vertrekkende vanuit hun eigen talenten. En in deze context blijkt de expertise van een HR-dienstverlener van cruciaal belang... Het concept wist alle politieke partijen te verleiden.

Federgon is verheugd over het succes dat haar debat heeft gekend. Het evenement gaf de federatie nog maar eens de kans om haar verwachtingen duidelijk over te brengen aan de politiek. Verwachtingen die trouwens zeer helder werden samengevat in haar Memorandum 2019 voor de verkiezingen van mei a.s. Met een duidelijke ambitie: een inclusieve arbeidsmarkt waar elk talent telt!

Bekijk hier de foto’s van het evenement.