Spring naar hoofd-inhoud

Naar een volledige digitalisering van de uitzendsector

|   UitzendarbeidNewsletters

De uitzendsector investeert al geruime tijd in de digitalisering van zijn activiteiten. De sector was met name de eerste die elektronische maaltijdcheques aanbood. Twee jaar geleden heeft hij ook een sectoraal platform gelanceerd voor de verzending, het beheer, de ondertekening en de archivering van elektronische uitzendovereenkomsten. Vandaag worden bijna alle uitzendovereenkomsten elektronisch ondertekend en blijken ook andere sectoren belangstelling te hebben voor het gebruik van elektronische arbeidsovereenkomsten. Dit succes mag echter de volgende etappe niet in de schaduw plaatsen: de digitalisering van de andere sociale documenten zoals arbeidsreglementen, loonfiches, individuele afrekeningen enz.

In het kader daarvan heeft federaal minister van Digitale Agenda en Telecommunicatie Philippe De Backer midden februari een bezoek gebracht aan een volledig digitaal uitzendkantoor. Hij benadrukte daar dat de digitalisering niet beperkt mag zijn tot het converteren van papieren documenten in PDF. Digitaliseren, dat is vooral processen vereenvoudigen en optimaliseren en nutteloze documenten afschaffen als dat nodig blijkt. De conclusie is dat de administratieve vereenvoudiging een investering is die ook uitzendkrachten ten goede komt.

Federgon is trots op de resultaten die door de uitzendsector werden behaald. De Federatie is dan ook van plan zich te blijven inzetten om de digitale agenda te respecteren en haar pioniersrol in de sector nogmaals te bevestigen.