Spring naar hoofd-inhoud

Het 'transitietraject': een leefbare oplossing bij herstructurering

|   Newsletters

De actualiteit van de afgelopen maanden werd gekenmerkt door een reeks aankondigingen van herstructurering in verschillende sectoren. De banken, de grootdistributie, de winningsnijverheid, … In een onzeker economisch klimaat kan geen enkele onderneming vandaag beweren dat ze veilig is voor een moeilijke situatie op economisch en sociaal gebied. Het sleutelwoord is meer dan ooit 'transitie'; transitie van de ene job naar de andere, zelfs van de ene sector naar de andere.

In deze context heeft Federgon het 'transitietraject' bedacht en gelanceerd. Het is een origineel systeem waarmee niet alleen de betrokken werknemers kunnen worden geholpen, maar ook het economisch model van de getroffen ondernemingen kan worden behouden. Tegelijkertijd worden de knowhow en de ervaring van haar in HR-diensten gespecialiseerde leden te gelde gemaakt. Een transitietraject is een combinatie van een intensieve career coaching, desgevallend gevolgd door een opleiding, om ten slotte uit te monden in een periode waarin een werknemer een transitiecontract van bijv. 3 of 6 maanden krijgt via de payroll van een erkend uitzendbureau. Op dat moment kan hij/zij proeven van een tewerkstelling bij één of zelfs meerdere nieuwe werkgevers, alvorens daar in te stromen.

Deze formule is in de eerste plaats gericht op werknemers van wie de job bedreigd is. Ze stelt hen in staat gemotiveerd en actief te blijven door hen proactief te heroriënteren vertrekkende vanuit hun eigen talenten. De professioneel erkende HR-partner die het proces van dichtbij begeleidt opent de deur voor een wereld van mogelijkheden buiten het eigen bedrijf. Ook de werkgever wint erbij: niet alleen zijn de kosten beter beheersbaar, het biedt eveneens een duurzame oplossing voor een nieuwe start, die vaak niet gewenst, maar wel onvermijdelijk is.

Een nieuwe baan, een nieuwe werkgever, misschien zelfs een nieuwe sector. Het lijdt geen twijfel: het transitietraject doet een frisse wind waaien op de arbeidsmarkt en biedt iedereen de kans een gunstige nieuwe start te maken.

Meer weten over het transitietraject? Bezoek hier de speciaal daartoe vrijgemaakte ruimte op de website van Federgon.