Spring naar hoofd-inhoud

Federgon wint internationale Award

|   Newsletters

Federgon heeft zopas haar eerste prijs behaald voor haar innoverende systeem van ‘transitietrajecten’! Tijdens het jaarlijkse congres van de World Employment Confederation (WEC) in oktober jl. heeft de federatie een "WEC Award" gekregen in de categorie "Leadership in Social Innovation". De WEC heeft deze wedstrijd uitgeschreven om de sociale en economische relevantie van de sector in de verf te zetten, net als de bijdragen van haar leden die het mogelijk maken de arbeidsmarkt te stimuleren en te laten evolueren.

Ter herinnering: voor mensen die hun werk dreigen te verliezen combineert een transitietraject een intensieve loopbaancoaching, eventueel gevolgd door een opleiding. Het traject eindigt in een periode waarin de werknemer een transitiecontract krijgt van bijvoorbeeld 3 of 6 maanden via de payroll van een erkende uitzendonderneming. Op dat ogenblik kan hij een baan uitproberen bij een nieuwe werkgever, of zelfs meerdere werkgevers, alvorens definitief in dienst te worden genomen.

Federgon is er trots op één van de laureaten van de allereerste WEC Awards te zijn, naast de Russische federatie ACHAZ ("Outstanding Advocacy Award”) en de Australische en Nieuw-Zeelandse federatie RSCA ("Rising Federation Award"). Dit is een belangrijke stap voor Federgon, want deze erkenning laat de kwaliteit en de relevantie van haar transitietrajecten zien.

Meer info over de transitietrajecten? Klik hier.