Spring naar hoofd-inhoud

Federgon heeft onlangs het originele concept van het ‘transitietraject’ gelanceerd

|   Newsletters

Het transitietraject is een formule die gericht is op werknemers van wie de job bedreigd is en die hen in staat stelt gemotiveerd te blijven door hen proactief te heroriënteren vertrekkende vanuit hun eigen talenten.

Op die manier wordt vermeden dat ze zelf moeten terugkeren naar de arbeidsmarkt of een loon krijgen terwijl ze op ‘non-actief’ staan. De leden van Federgon zijn uitstekend geplaatst om deze werknemers te helpen nieuwe mogelijkheden te vinden: een nieuwe baan, een andere werkgever, misschien zelfs in een heel andere sector. Kortom, een nieuwe start waar iedereen bij wint.

Een transitietraject biedt de werknemer een nieuwe baan waarin hij zijn eigen competenties kan definiëren en toepassen, zoals overeengekomen, met behoud van loon. De professioneel erkende HR-partner die het proces van dichtbij begeleidt opent de deur voor een wereld van mogelijkheden buiten het eigen bedrijf.

Maar ook de werkgever wint erbij: niet alleen zijn de kosten beter beheersbaar, het biedt ook een duurzame oplossing voor een nieuwe start, die vaak niet gewenst, maar wel onvermijdelijk is.

Bovendien bieden de transitietrajecten een meerwaarde in een ruimere sociaal-economische context. Ze zijn een manier om het talent te behouden en op te waarderen en zelfs nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden aan te reiken. Dat alles wordt, met gebruikmaking van bestaande instrumenten en diensten, ondersteund door de expertise van een erkende HR-dienstverlener.

Bekijk hier het filmpje dat Federgon heeft gemaakt over de transitietrajecten.