Spring naar hoofd-inhoud

Digiskillsbelgium.be: hét platform voor de digitale maatschappij van vandaag en morgen

|   Learning & DevelopmentNewsletters

Op 18 november jl. werd het webplatform Digiskillsbelgium.be gelanceerd. Dit platform wil een ecosysteem van initiatieven en opleidingen creëren voor alle Belgische burgers die de stap willen zetten naar de digitale maatschappij van vandaag en morgen. Aangedreven door de Belgian National Coalition for Digital Skills and Jobs wil Digiskillsbelgium.be op een nationaal niveau de digitale vaardigheidskloof verkleinen. Digiskillsbelgium.be wil de 'thuis' zijn waar vraag en aanbod rond 'Digital Skills' elkaar vinden.

Dit project wordt gedragen door Digitaal Kampioen voor België Saskia Van Uffelen, samen met verschillende federale en regionale overheidsdepartementen, beroepsfederaties waaronder Federgon, Agoria en VBO, de opleidingsinstellingen Syntra en Technifutur, en onderwijs- en human resource-georiënteerde technologische bedrijven zoals UQALIFY en Nalantis.

Federgon is dus partner van Digiskillsbelgium.be. Federgon wil mee haar schouders zetten onder elk initiatief dat bijdraagt tot het verder aanscherpen van digitale vaardigheden en op die manier de inzetbaarheid van kandidaten en medewerkers verhoogt. De federatie rekent daarvoor ook op haar leden. Samen worden ze als partner van bij het prille begin (voor de lancering) bij dit project betrokken. 

Meer info


Contact

Paul Verschueren

Research & Economic Affairs Director / Directeur Vlaanderen

+32 (0)2 203 38 03
communication@federgon.be