Spring naar hoofd-inhoud

Brochure 'opeenvolgende dagcontracten' in uitzendarbeid

|   UitzendarbeidNewsletters

Federgon komt met een update van de brochure 'opeenvolgende dagcontracten'. Deze brochure is eigenlijk een handleiding en heeft twee versies. Een versie voor de uitzendbedrijven en een versie voor de klant-gebruikers.

In 2017 kwam er in opdracht van de minister van Werk een grondige evaluatie van het systeem van de opeenvolgende dagcontracten in uitzendarbeid. De sociale partners kwamen toen met de gezamenlijke ambitie om over een periode van twee jaar het aandeel van het aantal opeenvolgende dagcontracten met 20% te verminderen. Samen met dit engagement werd ook een brochure uitgewerkt om zowel uitzendbedrijven als klant-gebruikers te sensibiliseren en beter te informeren over opeenvolgende dagcontracten.

Bij de tweejaarlijkse evaluatie door de Nationale Arbeidsraad, werd er in 2020 reeds een duidelijke mentaliteitswijziging vastgesteld. In navolging hiervan werd het systeem nog verder aangepast. Zo kwam er een responsabiliseringsbijdrage en werd de administratieve procedure verder vereenvoudigd.

Federgon komt nu met een aangepaste brochure en zet de inspanning verder om alle betrokken partijen te blijven sensibiliseren en te blijven informeren over het gebruik van opeenvolgende dagcontracten.

Lees hier de aangepaste brochure voor uitzendbedrijven en voor klant-gebruikers.