Spring naar hoofd-inhoud

Activering van langdurig arbeidsongeschikten, een topprioriteit: Federgon lanceert een opleiding

|   Newsletters

Bijna een half miljoen langdurig arbeidsongeschikten en burn-outcijfers die onrustwekkend snel stijgen. Er is iets aan de hand en we kunnen niet langer blind blijven! In tijden van zeer grote arbeidskrapte, kunnen we ons niet permitteren dat TALENT aan de zijlijn blijft staan.

De activering van langdurig arbeidsongeschikten staat terecht hoog op de (politieke) agenda en is de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen (werkgevers, werknemers, overheden, mutualiteiten, verzekeraars, ...). In dit kader neemt Federgon haar verantwoordelijkheid en lanceert ze een gloednieuwe opleiding gericht op de begeleiding van langdurig arbeidsongeschikten en bestemd voor professionele (arbeidsmarkt)-beroepsbegeleiders en HR-professionals.

Tijdens de opleiding wordt gefocust op de essentiële elementen van een return-to-work (RTW)-traject en op de specifieke aanpak van deze doelgroep. Deze bestaat uit twee modules en wordt gegeven door medewerkers van KU Leuven, in samenwerking met de externe preventiedienst IDEWE.

Meer info op de website van Federgon

Contact: Federgon Academy