Spring naar hoofd-inhoud

Risesmart

The Employee Journey - Proeven, Vinden, Verbinden, Boeien. Bouwen aan persoonlijk leiderschap in jouw organisatie

Doelstellingen

Nooit eerder hebben 'meaning en purpose' zoveel impact gehad op het persoonlijk welzijn van je medewerkers. Als je een welzijnsbeleid wil uitbouwen in je organisatie, is het belangrijk om je medewerkers te helpen de zingeving in hun werk (terug) te vinden. Dit doe je onder andere door hen bewust te maken van hun talenten en hen te helpen deze in te zetten en verder te ontwikkelen. Maar ook door hen te challengen in 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?' en vooral 'Wat WIL ik?' en dus 'Wat beslis ik?'.

In deze workshop neemt Randstad/Risesmart de deelnemers mee in 'The Employee Journey', een loopbaanpad dat medewerkers doorlopen vanaf de schoolbanken tot na hun pensioen.

Na deze training hebben de deelnemers concrete kapstokken om de cruciale momenten in kaart te brengen waarop jij als organisatie je medewerkers kan ondersteunen, stimuleren en inspireren bij het nemen van beslissingen binnen hun loopbaan. Op die manier nemen jullie samen welzijn en werkgeluk in handen.

 

Aanpak

We bieden een interactieve sessie met een stevige knipoog naar ludopedagogiek. Inspiratie en collectieve intelligentie zullen elkaar afwisselen. De trainer zal de materie toelichten aan de hand van tal van concrete voorbeelden. Deelnemers krijgen de kans om ook eigen vragen, cases en voorbeelden met elkaar en met de trainer uit te wisselen en te bespreken.

 

Inhoud en programma

  1. The Employee Journey: wat zijn de cruciale momenten in de loopbaan van een medewerker, gelinkt aan welzijn en energie?
  2. Wat betekent persoonlijk leiderschap voor jouw organisatie en hoe motiveer jij medewerkers in proeven en vinden, hoe kan jij hen verbinden en blijven boeien?
  3. Hoe staan jouw medewerkers gedurende hun hele loopbaan mee aan het stuur van hun persoonlijk welzijn?
  4. Hoe blijven jouw medewerkers trouw aan hun 'meaning' en 'purpose'?
  5. Hoe kan jij je medewerkers challengen en motiveren om zichzelf in vraag te stellen, beslissingen te nemen en hun loopbaanpad zelf in handen te nemen?

 

Trainer

Gretel Vlogaert is momenteel nationaal manager Career & Talent development bij Risesmart en leidt een team van experten. Samen hebben ze de missie om organisatiedoelen en individuele competenties en ambities zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Ze geven advies en begeleiden organisaties in talent-, leadership-, change-, team- en energy development. Op basis van een grondige behoefteanalyse ontwikkelen ze in een co-creatief proces met de klant een begeleidingstraject voor medewerkers, leidinggevenden, HR-verantwoordelijken en directieteams.

Gretel is een zeer gedreven en gepassioneerde coach en trainer en is elke dag geboeid door het coachen, begeleiden en ontdekken van mensen en hun talenten. Haar missie is dat iedere werkende zijn weg vindt naar werkgeluk en levenslang leert, mét een goede energiebalans. Al meer dan 27 jaar staat zij met beide voeten in de arbeidsmarkt en heeft zij tal van bedrijven begeleid in de domeinen talent- en leiderschapsontwikkeling. Met een no-nonsense en pragmatische aanpak weet zij deelnemers te boeien en te inspireren aan de hand van zeer concrete en herkenbare voorbeelden.