Spring naar hoofd-inhoud

B-Tonic (in samenwerking met Energy Lab)

'Manage Your Energy' via gezonde voeding, slaap en beweging

Doelstellingen

Na deze training/leerinterventie heb je een beter zicht op:

 • Wat het belang van een holistische welzijnsaanpak is;
 • Hoeveel slaap je nodig hebt en wat de effecten van een slecht slaappatroon zijn;
 • Hoe je maximaal gezondheidsvoordelen haalt uit een fysieke levensstijl;
 • Hoe gezonde voeding een impact heeft op jouw gezondheid en energie;
 • De nodige theorie en (persoonlijke) inzichten, aangevuld met een aantal praktische tips om in je eigen organisatie of bij je klant aan de slag te gaan;
 • En ook hoe je je eigen energie beter kunt managen!

 

Aanpak

Energie! Daar gaan we voor.

In een halve dag bieden we je theoretische inzichten en advies rond de impact van slaap, beweging en voeding op jouw energiepeil en levensstijl.

Dit vullen we aan met een heuse 'beweegsessie'. Ervaar de positieve effecten en leer ook hoe dit je collega’s, je eigen organisatie of je klant ten goede kan komen.

 

Inhoud en programma

Deel 1

Vanuit wetenschappelijke inzichten geven we meer uitleg over het belang van slaap, beweging en voeding op je algemene gezondheid. Ontdek wat je zelf kan doen om je energie hoog te houden en je immuunsysteem te versterken.

Thema’s die aan bod komen: (theorie-advies-praktische tips)

 • Slaap
  We slapen bijna één derde van ons leven. Hoewel het zo'n groot deel van het leven uitmaakt, is de algemene kennis over slaap niet zo uitgebreid. Onbekend maakt onbemind, en onze slaap wordt helaas vaak opgeofferd aan andere "belangrijkere" activiteiten. De hele nacht wakker blijven wordt vaak op prijs gesteld in veel subculturen die op prestaties gefocust zijn. Een vreemde trend, die zelfs gevaarlijk kan worden genoemd. Kom alles te weten over een gezond slaappatroon.
   
 • Beweging
  Een sedentaire levensstijl (veel zitten en weinig bewegen) is een van de grootste oorzaken van gezondheidsproblemen wereldwijd. Jaarlijks sterven er ongeveer 2 miljoen mensen over heel de wereld aan de gevolgen van een inactieve levensstijl. Het goede nieuws is dat het een van de gemakkelijkste op te lossen gezondheidsproblemen is! Ontdek hoe je maximaal gezondheidsvoordelen haalt uit beweging.
   
 • Voeding
  De wetenschap rond voeding staat niet stil. Elk jaar komen er steeds nieuwe "hypes" over diëten op de markt. Wat verstaan we juist onder een gezond voedingspatroon en hoe kan dit optimaal bijdragen tot onze gezondheid? We geven je de richtlijnen over gezonde voeding en hoe je maximaal kan genieten van de vele gezondheidsvoordelen.

We sluiten de theoretische sessie af met een leuke, interactieve gezondheidsquiz.

Deel 2

Het tweede deel is meer praktisch gericht. Ontdek via onze leeftijdstest welk effect jouw levensstijl heeft op jouw "biologische" leeftijd.

We delen oefeningen en geven tips over hoe jij jouw bureau en huis kan omvormen tot een beweegruimte! Wees voorbereid op een portie beweging!

 

Trainer

Aline Fobe is een voormalig internationaal hockeyspeelster voor België (ze speelde 185 internationale wedstrijden, zoals EK’s, WK’s en Olympische kwalificatietornooien) en werkt nu als corporate well-beingconsultant bij Energy Lab. Ze heeft haar topsport gecombineerd met een masteropleiding Handelsingenieur aan de Universiteit van Antwerpen. Aline werkte eerst als HR-consultant bij PwC en focust zich nu vanuit haar rol bij Energy Lab steeds meer op corporate well-being door bedrijven en mensen te inspireren en te helpen om hun fysieke, mentale en emotionele energie en welzijn in balans te houden.

 

In samenwerking met: