Spring naar hoofd-inhoud

Het Federgon-cijfer van de maand december 2017

|   Cijfers van de maand

Volgens studiewerk van de Oostenrijkse professor Friedrich Schneider van de Johannes Kepler-universiteit in Linz, is de zwarte economie in ons land sinds 2003 een kwart kleiner geworden. De zwarte economie in ons land bedraagt 15,6 procent van het officiële bruto binnenlands product (bbp). Professor Schneider voert de studie al jaren uit.

Lees meer


Dynamische arbeidsmarkt wordt ondersteund door sterke HR-dienstverlening

|   Kwartaalrapporten

“De economische groei houdt aan en blijft opvallend arbeidsintensief. De Federgon-sectoren faciliteren maximaal de omzetting van de economische groei in tewerkstelling maar botsen ook op de krapper wordende arbeidsmarkt. Nochtans zijn de Federgon-sectoren optimaal geplaatst om de gap tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt verder te helpen dichten. De krappe arbeidsmarkt biedt beperkingen, maar zeker ook mogelijkheden om zich te onderscheiden door met creatieve oplossingen te komen.”

Lees meer


Welzijn

|   Video

Welzijn

Lees meer


Het Federgon-cijfer van de maand november 2017

|   Cijfers van de maand

Het producentenvertrouwen nam tijdens de maand oktober met 4 punten toe tot 0,5. De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België heeft zich in die zin in oktober aanzienlijk hersteld na een periode van lichte daling gedurende de zomermaanden.

Lees meer


De nieuwe Federgon reporting tool

|   Video

De nieuwe Federgon reporting tool geeft u een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste cijfers van de verschillende Federgon sectoren.

Lees meer


Het Federgon-cijfer van de maand oktober 2017

|   Cijfers van de maand

34,1% van de uitzendarbeid in de maanden juli en augustus werd gepresteerd door studenten. Voor de 2 vakantiemaanden samen is dit een stijging in aantal gepresteerde uren in vergelijking met het afgelopen jaar van 7,6%. Voor het volledige jaar 2016 bedroeg het aandeel studentenarbeid 13,7%.

Lees meer


Economic Outlook "Rentrée" - September 2017

|   Economic Outlooks

"Tightening labour market challenges economic growth"

Lees meer


HR-dienstverleners ondersteunen opverende arbeidsmarkt

|   Kwartaalrapporten

"De arbeidsmarktparameters kleuren nog steeds groen en de Federgon-sectoren faciliteren maximaal de omzetting van de economische groei in tewerkstelling. De context wordt echter steeds uitdagender door sterke signalen van toenemende schaarste. Verder doorgedreven inspanningen inzake activering en volop inzetten op het dichtrijden van de skills-gap moeten meer dan ooit op de agenda staan in de komende kwartalen."

Lees meer


Jaarverslag 2016 - Iedereen aan het werk... een prioriteit voor labour market makers!

|   Jaarverslagen

Wij hebben de neiging om het jaar 2016 snel te willen vergeten. De aanslagen op Zaventem en in Maalbeek op 22 maart (waar was ik die dag?), de onheilsberichten over de Brexit, de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Wat echter opvalt is hoe weerbaar de westerse democratische systemen zich gedragen: we krijgen af en toe een uppercut, maar kruipen toch weer recht. Een bewijs van veerkracht.

Lees meer


HR-dienstverleners ondersteunen opverende arbeidsmarkt

|   Kwartaalrapporten

Belgische arbeidsmarkt laat crisis grotendeels achter zich...

De Belgische economie groeit al vier jaar aan een matig tempo. In Q1 2017 groeide de bedrijvigheid met 0,6% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 steeg het bbp met 1,6 %. Een lichte versnelling van de groei dus in vergelijking met 2016! Het ondernemersvertrouwen nam licht af tijdens het vierde kwartaal maar blijft op een hoog niveau.

Lees meer