Spring naar hoofd-inhoud

Memorandum voor dienstenchequesector geeft blauwdruk voor een duurzame toekomst van de sector

|   Dienstencheques

Met dit memorandum reiken we een blauwdruk aan voor een opwaardering van de sector, met aandacht voor een duurzame financiering én een toekomstgericht loopbaanbeleid.

Lees meer


Federgon schaart zich achter de oproep van middenveldorganisaties: “Als de volgende regering geen stappen durft te zetten, zal de regering erna er geen meer kunnen zetten.”

|   Dienstencheques

In een persbericht roepen verschillende middenveldorganisaties op om het systeem van dienstencheques grondig bij te sturen. Vanuit Federgon zetten we deze boodschap graag kracht bij: “Een toekomstbestendig financieringsmodel kan niet meer op zich laten wachten. Het is dringend tijd dat onze regeringen beseffen dat het huidige financieringsmodel als een strop rond de nek van de sector hangt.”

Lees meer


Conflictmodel moet in de kast. De dienstenchequesector heeft nood aan een constructieve sociale dialoog.

|   Dienstencheques

Huishoudhulpen mogen niet langer onnodig ongerust gemaakt worden. Bedrag eindejaarspremie en syndicale premie staan niet ter discussie.

Lees meer


Volle emmer, lege strijkmand: het water staat huishoudhulpen én werkgevers aan de lippen.

|   Dienstencheques

De werkgevers van de huishoudhulpen, de dienstenchequebedrijven, trekken aan de alarmbel naar aanleiding van de vakbondsactie op 7 februari. Hoewel de vakbonden hun pijlen op de dienstenchequebedrijven richten, willen de werkgevers de huishoudhulpen bijtreden in hun roep naar een correct en werkbaar kader voor dienstencheques. Sectorfederatie Federgon doet een oproep aan de beleidsmakers en vakbonden om via overleg tot een duurzaam toekomstmodel te komen. De huishoudhulpen zetten zich immers elke dag voor 100% in, hebben een belangrijke maatschappelijke meerwaarde en verdienen dus een duurzame toekomst. Dit toekomstperspectief ontbreekt vandaag omdat de sector kraakt onder de jarenlange structurele financieringsproblemen en het complexe regelgevende kader. De emmer is figuurlijk vol. Indien er niets ondernomen wordt, zal de strijkmand ook letterlijk leeg blijven.

Lees meer


Dienstenchequesector: twee werkgeversfederaties zien zich genoodzaakt om twee cao’s pro forma op te zeggen als voorzorgsmaatregel teneinde de financiële stabiliteit in de sector te garanderen en sociaal overleg te genereren

|   Dienstencheques

- Voor alle duidelijkheid: deze voorzorgsmaatregel heeft GEEN ENKELE INVLOED op de eindejaarspremies van 2023 en zelfs ook niet van 2024, het is bovendien de uitdrukkelijke bedoeling van de...

Lees meerHervorming van dienstencheques in Wallonië: levensbedreigend voor bedrijven

|   Dienstencheques

Dit persbericht is enkel beschikbaar in het Frans.

Lees meerSeptemberverklaring Vlaamse regering: maatregelen voor de dienstenchequesector geven geen garanties op de lange termijn

|   Dienstencheques

Werkgevers uit de dienstenchequesector zijn ontgoocheld en noemen de Vlaamse inspanningen voor de dienstenchequesector onvoldoende. Dat zegt Federgon, de federatie die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Begrotingsbesprekingen 2024: Federgon benadrukt bij Minister Brouns de grote urgentie om maatregelen te nemen die de dienstenchequesector overeind moeten houden.

|   Dienstencheques

Maandag heeft  Vlaams Minister van Werk Jo Brouns deelgenomen aan de bestuursraad van de Commissie Dienstencheques bij Federgon, de federatie die onder meer de private dienstenchequebedrijven...

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Woordvoerder en Perscoördinator
Dennis Rombauts


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG