Spring naar hoofd-inhoud

Veiligheid van de poetshulpen is een absolute prioriteit maar de sector wil eerst duidelijkheid

|   Dienstencheques

Federgon heeft deze namiddag in het Paritair Comité geluisterd naar de toelichting van de inspectie Welzijn op het Werk in verband met de nationale campagne dienstenchequesector.

Lees meer


De dienstenchequebedrijven dragen zorg voor hun huishoudhulpen en roepen klanten op om te zorgen voor werkbare temperaturen

|   Dienstencheques

De sociale partners van PC 322.01 hebben een gezamenlijk standpunt ingenomen met betrekking tot de werkomstandigheden van de huishoudhulpen bij vriestemperaturen.

Lees meer


Het sociaal akkoord 2021-2022 gesloten op 9 juni 2022 in PC 322.01 is bevestigd

|   Dienstencheques

Na lang onderhandelen hebben de sociale partners van de dienstencheques in de nacht van 8 op 9 juni 2022 een ontwerpakkoord bereikt over de lonen, de verplaatsingskosten en de arbeidsvoorwaarden.

Lees meer


Werkgevers willen loonakkoord toepassen, maar vakbonden staan op de rem

|   Dienstencheques

Ondanks dezelfde verzuchtingen en ambities bij vakbonden en werkgevers is er vandaag nog steeds geen akkoord in de dienstenchequesector. De uitdaging is om de juiste weg te vinden om hetzelfde doel te bereiken. Dat zegt Federgon, de federatie die spreekt in naam van ruim 160 dienstenchequebedrijven en zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven uit de sector vertegenwoordigt.

Lees meer


Geen akkoord in de dienstenchequesector

|   Dienstencheques

De onderhandelingen in de dienstenchequesector hebben gisteravond niet tot een akkoord geleid. Dat meldt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die ook de dienstenchequesector vertegenwoordigt. Een aangepast en verregaand voorstel van de werkgevers stoot opnieuw op een 'njet' van de vakorganisaties.

Lees meer


Dienstenchequesector: vakbonden verwerpen ultieme voorstel van de werkgevers

|   Dienstencheques

Er werd vandaag geen akkoord afgesloten in dienstenchequesector, de vakbonden verwerpen het ultieme voorstel van de werkgevers. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt. De werkgevers, die in hun voorstel tot het uiterste zijn gegaan, noemen de houding van de vakbonden onbegrijpelijk.

Lees meer


Dienstenchequesector: geen begrip voor de vakbondsactie van vandaag

|   Dienstencheques

De werkgevers kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de stakingsactie van de vakbonden. Actie voeren terwijl de onderhandelingen volop lopen en er constructieve voorstellen op tafel liggen is niet correct. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Sectorale onderhandelingen in de dienstenchequesector: onbegrip bij de werkgevers omdat er staking wordt aangekondigd terwijl er constructief onderhandeld wordt

|   Dienstencheques

De vakbonden hebben 18 november als stakingsdag uitgeroepen, terwijl de sectoronderhandelingen op een constructieve manier verlopen en nog niet zijn afgerond.

Lees meer


De dienstenchequesector trekt aan de alarmbel. Wat als de dienstenchequesector niet langer zou bestaan?

|   Dienstencheques

De oplopende inflatie legt de problemen in de dienstenchequesector nog eens pijnlijk bloot, de sector is uitermate bezorgd over de toekomst. Dat meldt Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Uiteraard hebben huishoudhulpen recht op vaccinatieverlof

|   Dienstencheques

Alle huishoudhulpen gevaccineerd, dat is de ambitie van de werkgevers.

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

communication@federgon.be
+32 2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG