Spring naar hoofd-inhoud

Arbeidsdeal: een stap in de juiste richting, maar nog niet voldoende

Het is goed dat er eindelijk een arbeidsdeal is. Zowel bij werknemers als werkgevers waren de verwachtingen hierover hoog gespannen. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, over de net beklonken arbeidsdeal.

Lees meer


Werkgevers willen loonakkoord toepassen, maar vakbonden staan op de rem

|   Dienstencheques

Ondanks dezelfde verzuchtingen en ambities bij vakbonden en werkgevers is er vandaag nog steeds geen akkoord in de dienstenchequesector. De uitdaging is om de juiste weg te vinden om hetzelfde doel te bereiken. Dat zegt Federgon, de federatie die spreekt in naam van ruim 160 dienstenchequebedrijven en zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven uit de sector vertegenwoordigt.

Lees meer


Aarzelend einde van het jaar voor de uitzendactiviteit

|   Uitzendarbeid

In december 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -6,45% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit nog steeds op herstelpad in november

|   Uitzendarbeid

In november 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +3,14% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Geen akkoord in de dienstenchequesector

|   Dienstencheques

De onderhandelingen in de dienstenchequesector hebben gisteravond niet tot een akkoord geleid. Dat meldt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die ook de dienstenchequesector vertegenwoordigt. Een aangepast en verregaand voorstel van de werkgevers stoot opnieuw op een 'njet' van de vakorganisaties.

Lees meer


Uitzendactiviteit blijft verbeteren in oktober

|   Uitzendarbeid

In oktober 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,82% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Dienstenchequesector: vakbonden verwerpen ultieme voorstel van de werkgevers

|   Dienstencheques

Er werd vandaag geen akkoord afgesloten in dienstenchequesector, de vakbonden verwerpen het ultieme voorstel van de werkgevers. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt. De werkgevers, die in hun voorstel tot het uiterste zijn gegaan, noemen de houding van de vakbonden onbegrijpelijk.

Lees meer


Dienstenchequesector: geen begrip voor de vakbondsactie van vandaag

|   Dienstencheques

De werkgevers kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de stakingsactie van de vakbonden. Actie voeren terwijl de onderhandelingen volop lopen en er constructieve voorstellen op tafel liggen is niet correct. Dat zegt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Sectorale onderhandelingen in de dienstenchequesector: onbegrip bij de werkgevers omdat er staking wordt aangekondigd terwijl er constructief onderhandeld wordt

|   Dienstencheques

De vakbonden hebben 18 november als stakingsdag uitgeroepen, terwijl de sectoronderhandelingen op een constructieve manier verlopen en nog niet zijn afgerond.

Lees meer


Stabilisatie van de uitzendactiviteit in september

|   Uitzendarbeid

In september 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,20% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

pr@federgon.be
+32 (0)2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSPNG