Spring naar hoofd-inhoud

Veiligheid en gezondheid van de huishoudhulpen komt op de eerste plaats

|   Dienstencheques

Op het moment dat de dienstenchequebedrijven zullen heropstarten, komt de veiligheid en de gezondheid van de huishoudhulpen op de eerste plaats. Dat zegt Federgon, de sector van de HR-dienstverleners, die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Lees meer


Terbeschikkingstelling van personeel vraagt de juiste expertise, het is belangrijk dat bedrijven de risico’s correct inschatten

|   Uitzendarbeid

Dit weekend heeft het uitgebreide kernkabinet een pakket maatregelen goedgekeurd om het personeelstekort in de kritieke sectoren tijdens de coronacrisis aan te pakken.

Lees meerUitzendsector vult tekort aan personeel in essentiële en andere sectoren in

|   Uitzendarbeid

Vandaag is het de uitzendsector die het tekort aan personeel in de essentiële sectoren invult. Dat meldt Federgon, de federatie die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt.

Lees meer


De dienstenchequesector vraagt aan de overheid om de sector te sluiten (PC 322.01)

|   Dienstencheques

Federgon, de federatie die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt, vraagt aan de overheid om de dienstenchequesector (zowel poetshulp als strijkateliers) te sluiten.

Lees meer


Werkgevers kunnen sectoraal ontwerpakkoord in de dienstenchequesector (PC 322.01) voorlopig niet ondertekenen

|   Dienstencheques

Werkgevers kunnen het sectoraal ontwerpakkoord in de dienstenchequesector om juridisch-technische redenen nog niet ondertekenen.

Lees meer


De evolutie van de uitzendactiviteit van vorig jaar zet zich verder in januari

|   Uitzendarbeid

In januari 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,07% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Ontwerpakkoord over loonsverhoging in de dienstenchequesector (PC 322.01)

|   Dienstencheques

Werkgevers en vakbonden van het Paritair comité 322.01 (dienstencheques) zijn vandaag opnieuw samengekomen om te onderhandelen. Er is een ontwerpakkoord  over een loonsverhoging.

Lees meer


2019 eindigt met een daling van de uitzendactiviteit

|   Uitzendarbeid

In december 2019 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -2,84% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer


Uitzendactiviteit doet het beter in november

|   Uitzendarbeid

In november 2019 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,57% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Lees meer

Perscontact

De communicatiedienst is bereikbaar voor journalisten die meer informatie willen over Federgon. Onderstaande nummers en e-mailadressen zijn enkel bedoeld voor pers.

pr@federgon.be
+32 (0)2 203 38 03

Federgon - Communication & PR
Tour & Taxis - Royal Depot
Havenlaan 86c bus 302
1000 Brussel

Perscoördinator
Lien Persyn

Woordvoerster
Ann Cattelain
CEO


Studenten die meer informatie wensen, raden we aan om ons jaarverslag en de website te raadplegen.

Download hier ons logo

EPSJPG