Spring naar hoofd-inhoud

WorkID soft launch: stand van zaken

|   UitzendarbeidNewsletters

Voorafgaand aan de hard launch die gepland is voor eind januari 2023 zijn er onder de noemer soft launch diverse testfasen benoemd. Onderdeel van de soft launch is een testdag en een testperiode met echte kandidaten bij een aantal geselecteerde kantoren.

Testdag

Op maandag 12 december heeft het WorkID-projectteam een grondige acceptatietest uitgevoerd. Onder de aanwezigen waren collega’s van RGF Staffing, Talentus, Accent, Randstad en Vivaldis. Deze dag had als doel om het principe van WorkID vanuit technisch oogpunt volledig te valideren. Bij deze testen is voor de uitzendkantoren gebruik gemaakt van de WorkID Recruiter web app, de standaardintegratie met Connexys en Carerix en ook van een eigen ontwikkelde integratie via de application programming interface (API). Deze representatieve test bevat alle elementen die ook in de hard launch actief zullen worden. In deze setting hebben we met meerdere testers de rol van kandidaat of recruiter aangenomen om het complete proces na te bootsen.

Volgende processen zijn gesimuleerd:

  1. een compleet nieuwe kandidaat die uitgenodigd wordt voor WorkID;
  2. het registeren en toestemming geven door de kandidaat aan het uitzendkantoor;
  3. het delen van gegevens en documenten met de systemen van de uitzendorganisatie.

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het aanpassen van data door de kandidaat en/of recruiter, het toevoegen van documenten, het intrekken van consent en de algemene gebruiksvriendelijkheid. Hierbij zijn ook de toolbox en communicatiekit getest op helder- en volledigheid. Deze toolboxen zullen verstrekt worden aan de uitzendorganisaties om de interne organisatie van recruiters en consulenten te ondersteunen in het gebruik van WorkID. Uit de test zijn geen blokkerende resultaten gekomen, uiteraard wel enkele zinvolle verbeteringen die het gebruik van WorkID ten goede komen.

Live testing met geselecteerde kantoren en echte kandidaten

In de komende weken wordt er door de verschillende projectleden hard doorgewerkt om vanaf 9 januari 2023 te starten met een selecte groep kantoren. Vanaf deze datum gaan we samen met recruiters, consulenten en kandidaten met WorkID aan de slag op de werkvloer. Dit betekent dat tot dan ook deze laatste feedback zal worden verwerkt en de geselecteerde recruiters en consulenten zullen worden opgeleid. 

Met al uw vragen over de soft launch kunt u terecht bij Patrick Ligthart.