Spring naar hoofd-inhoud

‘Workforce transitions in a time of automation’: inspiratie tanken met Jacques Bughin (MGI)

|   Newsletters

Op 29 maart jl. vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van Federgon plaats in de Event Lounge van Schaarbeek. Bij deze gelegenheid had de federatie de eer en het genoegen de heer Jacques Bughin, directeur van het zeer gerenommeerde McKinsey Global Institute, te mogen verwelkomen.

Vandaag heeft iedereen wel een mening over de impact van de digitale revolutie op de arbeidsmarkt. De voorspellingen schetsen vaak een zeer pessimistisch beeld van de toekomst. De waarheid is ongetwijfeld een stuk genuanceerder. De toekomst zal digitaal zijn, en ook de arbeidsmarkt moet zich daaraan aanpassen. Maar waarop zal deze transitie lijken?

Op basis van een recente studie, gewijd aan de toekomst van arbeid en aan de gevolgen van de digitalisering en de nieuwe technologieën voor jobs, competenties en lonen heeft Jacques Bughin een diepgaande en boeiende analyse gemaakt die de HR-dienstverleners, bedrijfsleiders en andere politieke besluitvormers die daar toen aanwezig waren, heeft geïnspireerd. Volgens hem houdt de technologische wereld waarin wij leven beloften en uitdagingen in. Nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en robotica zullen de productiviteit en de economische groei stimuleren. Het staat vast: door de automatisering zullen bepaalde jobs verdwijnen. Maar voor heel wat andere jobs zal ze vooral een bron van evolutie en creatie zijn.

Niemand die betrokken is bij de toekomst van de arbeidsmarkt mocht deze afspraak missen. Een prestatie die reeds een uitnodiging is om naar de volgende Inspiratienamiddag van Federgon te komen!