Spring naar hoofd-inhoud

Welqome, een kompas voor jongeren in de job jungle

|   UitzendarbeidNewsletters

Op 24 april jl. lanceerde het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) zijn gloednieuwe project, dat volledig afgestemd is op jongeren: Welqome. Dit ambitieuze project kwam tot stand dankzij de steun van de federale regering en wil 3.000 jongeren, over een periode van twee jaar, alle tools, praktische tips en tricks aanreiken die ze nodig hebben om beter hun weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Het project wordt uitgerold in drie fasen. Eerst is er de Job Scouting. Tijdens deze fase, die voorbehouden is aan de professionals van de arbeidsmarkt, kunnen de verschillende actoren nieuwe methodes ontdekken om jongeren te bereiken en te motiveren. De Job Scouting zal het werkveld ook informeren over de verschillende acties van het project. Daarop volgt de Job Orientation. Tijdens workshops wordt er gemikt op de jongeren zelf en krijgen ze heel wat tips en tricks om hun eerste job te pakken te krijgen. Tot slot is er de Job Hunting, letterlijk "de jacht op een job". Tijdens deze fase krijgen jongeren de kans rechtstreeks bij meerdere uitzendkantoren te solliciteren.

Maar Welqome is veel meer dan deze drie fasen. Het project omvat ook een pak bijkomende opleidingen, e-learning en een gloednieuwe app. Daarnaast is er een kalender boordevol evenementen die in heel België zullen plaatsvinden!

Federgon is zeer verheugd over dit initiatief en staat vierkant achter de actie van het VFU.

Meer info? Surf naar de site van Welqome.

Contact: Vormingsfonds voor Uitzendkrachten