Spring naar hoofd-inhoud

Travi en GRAFOC coachen uitzendkrachten op de werkvloer

|   UitzendarbeidNewsletters

Op 27 mei werd een nieuw pilootproject opgestart tussen Travi, het vormingsfonds voor de uitzendkrachten, en GRAFOC, het sector- en vormingsfonds voor de arbeiders uit de printmedia-industrie. Het doel van dit project is om de vroegtijdige uitstroom van uitzendkrachten tegen te gaan door hen een intensieve begeleiding op de werkvloer aan te bieden.

De zoektocht naar geschikte operatoren drukken en drukafwerking in de grafische sector blijft een uitdaging voor zowel uitzendkantoren als printmediabedrijven. Een goede begeleiding van de uitzendkracht op de werkvloer is doorslaggevend als men bij een vacature een langdurige tewerkstelling voor ogen heeft.

Vaak hebben bedrijven daar zelf onvoldoende tijd of kennis over. Een persoonlijke coach van GRAFOC, met jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op zoek naar werk, biedt de oplossing. Deze jobcoach met kennis van de sector zet in op de versterking van zowel technische vaardigheden als soft skills. Alle profielen komen in aanmerking, met of zonder affiniteit met de grafische sector: offsetdrukker, digital print operator, flexodrukker, zeefdrukker, rotatiedrukker, allround operator drukafwerking, snijder, vouwer, ...

Federgon ondersteunt dit project volledig, het is een mooi voorbeeld van hoe sectoren de handen in elkaar slaan om de schaarste op onze arbeidsmarkt efficiënter aan te pakken.

Meer weten over dit project? Contacteer dan Travi.