Spring naar hoofd-inhoud

Technopolis en de Vlaamse Ondernemers lanceren ‘WeteWaWerkt’

|   Newsletters

Midden april publiceerde Technopolis, in samenwerking met de Vlaamse Ondernemers (Initiatief van VOKA en diverse sectorfederaties, waaronder Federgon), op YouTube de eerste aflevering van WeteWaWerkt.

Deze nieuwe reeks bestaat uit 8 verschillende afleveringen waarin jongeren kennismaken met 8 jonge medewerkers uit 8 Vlaamse bedrijven. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Niet hun achtergrond of gender. En al helemaal niet hun opleiding. Wat dan wel? Ze zijn dagelijks met STEM (Science Technology Engineering Mathematics) bezig en dragen zo hun steentje bij aan een meer duurzame toekomst. Ze praten heel eerlijk over hun opleidingstraject en professionele ervaringen (ook de minder goeie) en leggen uit hoe en waarom ze uiteindelijk met STEM aan de slag gegaan zijn. Daarbij leggen ze uit waarmee ze bezig zijn en welk traject ze hebben afgelegd om uiteindelijk voor een STEM-beroep te gaan.

Het doel van deze reeks is om jongeren uit de derde graad secundair onderwijs, die voor een belangrijke studiekeuze staan, positief te beïnvloeden om later voor een STEM-job te kiezen. Door een positief beeld te tonen van wat het precies betekent om in een bedrijf een STEM-beroep uit te oefenen, trachten Technopolis en de Vlaamse Ondernemers een brug te bouwen tussen jongeren enerzijds en de bedrijfswereld waar STEM een belangrijke motor is anderzijds. Op deze manier willen ze de doorstroming van jonge talenten naar de bedrijfswereld stimuleren.

Meer info over WeteWaWerkt? Klik hier.