Spring naar hoofd-inhoud

Net gemist? Roadmap bij cyberincidenten

|   Newsletters

Omdat het onderwerp zo belangrijk is, vestigen we graag nog even uw aandacht op de ‘Cyber Incident Roadmap’ van het VBO. Dat is een brochure die ondernemingen die het slachtoffer zijn van cyberaanvallen moet helpen bij hun interne organisatie en hun interactie met externe contacten zoals o.a. de publieke overheden.

Het aantal cyberaanvallen neemt voortdurend toe en veel bedrijven weten niet hoe ze hier zowel tijdens als na de aanval moeten mee omgaan.

Deze roadmap bevat een overzicht van wat er bij een cyberaanval allemaal moet gebeuren en legt bv. uit hoe een cyberincident aan de RSZ of aan de Algemene Administratie van de Fiscaliteit moet worden gemeld. Er staat ook in welke stappen er moeten worden ondernomen met betrekking tot de RVA om geplande periodes van tijdelijke werkloosheid wegens een ‘technische storing’ te melden.

Federgon was de motor van dit project en heeft actief deelgenomen aan de uitwerking van de ‘Cyber Incident Roadmap’. Samen met het VBO, andere sectorfederaties en de betrokken overheden werd er gezocht naar praktische oplossingen, contactpunten en versoepelingen van bestaande procedures. Het resultaat is al een stevige basis, die uiteraard nog verder kan evolueren en verbeterd worden. Deze roadmap zal regelmatig geüpdatet worden. We blijven verder werken en sensibiliseren rond dit thema. Zo plannen we binnenkort een seminar hierover. We houden u verder op de hoogte.

Download hier de ‘Cyber Incident Roadmap’

Wilt u meer info? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.