Spring naar hoofd-inhoud

Federgon heeft een platform opgericht voor leden die zich specialiseren in well-being

|   Newsletters

Inzetten op well-being van eigen medewerkers een wapen in de ‘war for talent’

Een recordaantal Belgen is langdurig afwezig omwille van een burn-out. Steeds meer mensen moeten langere tijd thuisblijven omdat ze de stress en de hoge werkdruk niet langer de baas kunnen. Hoog tijd om een actief well-being-beleid te voeren.

Meer dan ooit moeten bedrijven het talent dat ze in huis hebben, koesteren. Met de juiste gemotiveerde medewerkers zullen bedrijven in de toekomst het verschil kunnen maken. Dit betekent dat bedrijven zullen moeten investeren in hun menselijk kapitaal om ervoor te zorgen dat ze hun medewerkers kunnen houden en kunnen blijven motiveren.

Bedrijven moeten voor hun welzijnsbeleid kunnen rekenen op een team van professionele partners die garant staan voor een kwalitatieve dienstverlening. Federgon heeft een platform opgericht voor leden die zich specialiseren in well-being. Dit platform moet bedrijven de juiste richting wijzen en moet een baken zijn voor organisaties die willen investeren in well-being en op zoek zijn naar de juiste partner. Maar via dit platform wil de federatie ook de hand reiken naar de overheden. De leden van Federgon hebben in de loop van de jaren een grote expertise verworven en zijn dan ook uitstekend geplaatst om oplossingen te bieden voor diverse maatschappelijke uitdagingen.

Federgon zet in op twee fronten. Cruciaal is een focus op preventie: bewustwordingsinitiatieven, maar ook concrete preventieve actieplannen. Re-integratie is zeker even belangrijk. Het is van het grootste belang dat personen opnieuw een zinvolle invulling kunnen geven aan hun leven. Ook werkgevers kunnen hier een actieve rol in spelen.

Door te investeren in well-being kunnen bedrijfsstructuur en individu geharmoniseerd worden. Zo worden stresshaarden weggenomen en dit leidt tot een grotere jobtevredenheid en een betere gezondheid en welbevinden van de werknemer.