Spring naar hoofd-inhoud

Al wandelend helpen Stad Gent en Travi Gentenaars aan het werk

|   UitzendarbeidNewsletters

In deze coronatijden verlopen veel contacten online, ook sollicitatiegesprekken. Voor sommige werkzoekenden creëert dat een extra drempel. Travi, het opleidingsfonds voor de uitzendsector, en Stad Gent organiseerden op 4 mei een creatief alternatief: een wandeljobdate. Dit kadert in het Gentse project ‘Azuu’.

Op 4 mei organiseerden Travi en de Dienst Werk en Activering van Stad Gent een wandeljobdate, in open lucht en uiteraard volledig coronaproof. Zes uitzendkantoren stonden op verschillende plaatsen in Gent klaar om met een 15-tal kandidaat-uitzendkrachten kennis te maken. Onderweg kregen de kandidaten en hun jobcoaches opdrachten om zich voor te bereiden op de date met het uitzendkantoor. Op die manier kregen werkzoekenden voor wie online solliciteren een drempel is, de kans om zich coronaproof en toch persoonlijk voor te stellen aan een aantal uitzenders.

Deze wandeljobdate is één van de acties in het Azuu-project. Voor de eerste keer sluiten Travi, het opleidingsfonds van de uitzendsector, en de Stad Gent een sectorale overeenkomst met gerichte acties om de Gentse arbeidsmarkt toekomstbestendig te maken en toegankelijk te houden voor iedereen. Het project kreeg de naam ‘Azuu’ mee, met een Gentse twist. Het project heeft als doel meer Gentenaars aan het werk te zetten.

Bekijk de video.

Meer info? www.travi.be