Spring naar hoofd-inhoud

Skills, skills, skills, …

|   Niet op home paginaNewsletters

Learning & Development is een krachtig instrument om meer mensen op een duurzame manier langer aan het werk te houden. De juiste skills vormen als het ware het paspoort tot de arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat medewerkers in organisaties performant zijn. In een wereld waarin technologie, digitalisering, demografie, duurzaamheidsdenken, ... leiden tot voortdurende evolutie, voedt up- en reskilling de blijvende inzetbaarheid en de mogelijkheid tot permanente ontwikkeling.

Het onderzoek 'Tendensen in leren' houdt reeds voor de 16e keer de vinger aan de pols van de L&D-community. Deze editie van het onderzoek is evenwel speciaal. Het meet de hartslag van Learning & Development in de periode waarin de hoop mag gekoesterd worden dat we het coronatijdperk stilaan achter ons kunnen laten.

Crisissen zijn opportuniteiten. Naast de menselijke, maatschappelijke en economische schade die de pandemie heeft teweeggebracht zien we toch ook hoopvolle signalen inzake L&D. Federgon werkt mee aan het onderzoek van Stimulearning.be. Ruim 300 L&D-professionals deelden hun inzichten over de volgende topics:

  • Wat is nodig om meer mensen te laten participeren aan L&D?
  • Leren en ontwikkelen vraagt een leercultuur in organisaties – wat betekent dit?
  • Wat verwacht de L&D-community (niet) van de overheid?
  • Wat staat op de L&D-agenda voor de komende 18 tot 24 maanden?
  • Hoe creëert de talentschaarste een sterk momentum voor L&D?
  • Hoe matchen vraag en aanbod naar L&D-services?
  • Is de vrij algemeen ingeburgerde L&D-technologie een blijver of zal F2F opnieuw aan belang winnen?

Learning & Development is geen doel op zich, maar een middel om individuele, maatschappelijke, economische en andere doelstellingen te realiseren. Van strategisch belang dus...

Neem even tijd om het verhelderende onderzoeksrapport door te nemen, of herbekijk de webinar:

Het onderzoeksrapport De conclusies Herbekijk hier

Lees hier de volledige newsletter


Contact

Paul Verschueren

Research & Economic Affairs Director / Directeur Vlaanderen

+32 (0)2 203 38 03
communication@federgon.be

Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.