Spring naar hoofd-inhoud

HR-dienstverleners werken mee aan de heropstart en een veilige terugkeer naar de werkplek

|   Newsletters

Na een periode van lockdown denken meer en meer bedrijven en sectoren na over hoe ze zo snel mogelijk en op een veilige manier kunnen heropstarten. Ook de HR-dienstverleners hebben omwille van de Covid-19-crisis een groot deel van hun activiteiten zien terugvallen. Het is vandaag echter in ieders belang om bedrijven weer op te starten zodat mensen opnieuw aan de slag kunnen en een volwaardig inkomen hebben. Uiteraard moet hierbij rekening worden gehouden met een nieuwe realiteit op de werkvloer, waarbij de veiligheid en gezondheid van alle werknemers moet gewaarborgd worden.

Ook de sector van de HR-dienstverleners wil voorbereid zijn om, rekening houdend met de richtlijnen van experts en overheden, bedrijven en sectoren te begeleiden bij de heropstart van hun activiteit. Vorig jaar begeleidden HR-dienstverleners een miljoen mensen naar of in een job. Vandaag is de sector klaar om een bijdrage te leveren bij de heropstart van de economische activiteit. HR-dienstverleners hebben de ervaring een competenties om de arbeidsmarkt opnieuw te activeren.

Federgon ondersteunt ook het internationale initiatief van drie grote HR-dienstverleners om in het belang van werknemers en bedrijven de ‘anderhalvemetereconomie’ herop te starten. Zij doen eveneens een oproep tot samenwerking tussen bedrijven en sectoren en vragen om best practices, gezondheids- en veiligheidsprotocols, … te delen. Lees hier hun whitepaper.

Federgon wil samen met andere sectoren, werknemersvertegenwoordigers en andere stakeholders samenwerken om de heropstart van de economische activiteit mogelijk te maken en werknemers en bedrijven op een veilige manier weer aan het werk te krijgen. Dit zal ongetwijfeld gefaseerd gebeuren, maar het is belangrijk te weten dat we er klaar voor zijn.

We doen ook een oproep aan de regeringen om een heropstart mogelijk te maken, zodat werknemers op een veilige manier weer aan het werk kunnen en bedrijven hun activiteiten kunnen hervatten. We rekenen erop dat de veiligheidsraad hier snel duidelijkheid zal kunnen brengen.

Ontdek de volledige newsletter


Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.