Spring naar hoofd-inhoud

Het belang van transities op onze arbeidsmarkt

|   Niet op home paginaNewsletters

Wat is het belang van 'Transities op onze arbeidsmarkt', en wat zijn ‘transitietrajecten’? In een podcast van HR Magazine gaat Lisbeth Imbo hierover in gesprek met Federgon-CEO Ann Cattelain en Annic Bosmans, Managing Director Staffing bij Randstad.

Zowel het federaal als het Vlaams regeerakkoord wil werk maken van arbeidsmobiliteit naar sectoren waar er tekorten zijn. Dit vereist bij- en omscholing, evenals heroriëntatie van werknemers. Federgon en haar leden ondersteunen ten volle deze ambitie. HR-dienstverleners vullen dit vandaag, in belangrijke mate op een zeer ruime schaal, reeds in. Een betere arbeidsmobiliteit moet ervoor zorgen dat talenten en skills zo goed mogelijk worden ingezet; op die manier draagt arbeidsmarktmobiliteit bij tot economische welvaart en persoonlijk welzijn. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Beluister hier de podcast van HR Magazine.

Contact: Ann Cattelain, CEO.

Lees hier de volledige newsletter


Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.