Spring naar hoofd-inhoud

Ontwerpakkoord over loonsverhoging in de dienstenchequesector (PC 322.01)

|   Dienstencheques

Werkgevers en vakbonden van het Paritair comité 322.01 (dienstencheques) zijn vandaag opnieuw samengekomen om te onderhandelen. Er is een ontwerpakkoord  over een loonsverhoging. Poetshulpen krijgen een bruto loonsverhoging van 0,8 % op 1 januari 2020. Dat laat Federgon weten, de federatie die onder meer de dienstenchequesector vertegenwoordigt.

Wij zijn zeer tevreden dat we na maanden van moeilijke onderhandelingen eindelijk tot een ontwerpakkoord zijn kunnen komen. De vakbonden zullen dit nu voorstellen aan hun achterban”, zegt Herwig Muyldermans, Algemeen Directeur bij Federgon. “ De poetshulpen verdienen deze loonsverhoging. Het werk dat zij elke dag verzetten voor meer dan een miljoen klanten, vraagt ons grootste respect”.

“Werkgevers zijn, uit respect voor de huishoudhulp diep gegaan, maar we blijven benadrukken dat zonder extra ondersteuning van de overheid de meerderheid van de dienstenchequebedrijven het moeilijk zullen krijgen. Als we weten dat er vermoedelijk in mei een nieuwe indexering aankomt, die voor een deel door de werkgever wordt gedragen, dan is er actie nodig op korte termijn” alsnog Herwig Muyldermans.

Federgon roept de betrokken overheden op om over de korte en de lange termijn uitdagingen van de sector in gesprek te gaan om zo de continuïteit van de sector, de economisch leefbaarheid van de bedrijven en de tewerkstelling van meer dan 140.000 poetshulpen veilig te stellen.


Federgon is de federatie van de HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.