Spring naar hoofd-inhoud

Meer en meer bedrijven vertrouwen hun rekrutering toe aan gespecialiseerde selectiebureaus

|   RSS

De Recruitment, Search & Selectie (RSS) sector heeft 2017 kunnen afsluiten met sterke groeicijfers. In het vierde kwartaal groeide de omzet van de bureaus voor Rekrutering, Search & Selectie met maar liefst 19,3 %. Dit meldt Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.

"De RSS-sector blijft profiteren van de goede conjunctuur en de verhoogde vraag naar medewerkers die het verschil kunnen maken," bevestigt Ann Cattelain, coördinator van de Recruitment, Search & Selectie-sector bij Federgon. "De oplossingen die aan de klant-ondernemingen worden aangereikt in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt betekenen een extra toegevoegde waarde."

Uit een recente enquête van Federgon bij haar leden actief in Rekrutering, Search & Selectie (RSS) blijkt trouwens dat de krapte op de arbeidsmarkt ook de RSS-sector voor reële uitdagingen plaatst. Uit de bevraging blijkt ook dat Selectiekantoren zich steeds meer laten ondersteunen door technologie en digitale tools om de juiste talenten op te sporen. "De selectiekantoren geven bovendien aan dat bedrijven nog te vaak op zoek zijn naar de witte raaf. Het is aan de selectiekantoren om ook hun klanten hierin te sensibiliseren en soms wat verder te kijken dan diploma’s en ervaring," besluit Ann Cattelain.


Federgon, het netwerk voor werk. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.