Spring naar hoofd-inhoud

HR Tech, een bedreiging of een oplossing?

|   HR Tech

1. Technologie is geen religie

Dataficatie is niet absoluut, als technologie geen waarde toevoegt is het een gadget. Begrijp wat er gebeurt in de technologie/met de technologie. Als je de algoritmes niet begrijpt is technologie geen hulpmiddel maar een blackbox die leidt tot frustratie.

2. Strategy eats technology for breakfast

Kies je bestemming, je doel en laat je begeleiden door technologie. Je kiest de auto in functie van je bestemming en het af te leggen traject. Parijs-Dakar rijd je niet met een Porsche Panamera.

3. Is uw organisatie ‘technologie-fit’?

Niemand weet waar de technologie ons pakweg binnen 10 jaar gaat brengen. Dat betekent dus dat we de komende 10 jaar ook dingen gaan moeten doen die we nog nooit hebben gedaan...

Zijn uw medewerkers klaar voor technologie? Begrijpen zij nieuwe technologie? Accepteren zij nieuwe technologie? Adopteren zij nieuwe technologie?

4. Human Resources Marketing

De volgende 20 tot 30 jaar zitten we in een kandidatenmarkt. HR moet de shift maken van management (het beheren van processen centraal) naar marketing (de kandidaat centraal). Deze beweging is volop bezig en wordt technologisch sterk ondersteund. De focus ligt op beleving, experience, consumerization, personalization, ...

5. Automated HR of augmented HR?

Zal nieuwe technologie (AI, deep learning, …) zorgen voor een volledige automatisering van HR? Nee, maar wel van delen van HR. Wij geloven in een verrijkt recruiting & sourcing, learning & development, engagement, onboarding, offboarding, planning, ...
Labour market intelligence en career-centered approach zullen het verschil maken.
Maar zoek het ook niet te ver en verken ook de interne arbeidsmarkt.

6. Op weg naar een Eco-systeem voor technolympisch HR...?

HR-dienstverleners moeten inzicht krijgen en openstaan voor de wijze waarop technologie kan inspelen op veranderingen en trends.

HR tech-bedrijven moeten oog hebben voor de problemen en uitdagingen waar dienstverleners en de arbeidsmarkt voor staan.

Onze eindbestemming? Een ecosysteem waarin problemen en oplossingen mekaar vinden. Zo zal technologie HR ondersteunen in de olympische zoektocht van faster, deeper, smarter, ...

 


Federgon, het netwerk voor werk. Door een optimale ondersteuning in elke fase van hun loopbaan zorgen we er mee voor dat mensen hun plek vinden in de wereld van werk.