Spring naar hoofd-inhoud

Algemene Kick-off

15/10/2020, 10u00-11u30

Programma

  • Introductie door Ann Cattelain, CEO-designate Federgon
  • Het belang van Well-being in bedrijven door Prof. Lieven Annemans
  • Debat met panelleden gemodereerd door Gina Peeters
    De deelnemers kunnen vragen stellen via een chatkanaal

Wie zal in het panel zetelen?

Ann Cattelain

Ann Cattelain is vanaf 1 oktober 2020 CEO van Federgon, de Federatie van de HR-dienstverleners. Jurist van vorming, deed ze gedurende meer dan 20 jaar een enorme uitgebreide ervaring en expertise op over het reilen en zijlen van de federatie. Vanaf 1 oktober 2020 neemt ze de leiding over van de federatie.

Zij is woordvoerder voor Federgon in de Paritaire Comités voor uitzendarbeid en voor dienstencheques en is daarenboven lid van het aanvullende Paritair Comité. Zij is lid van het Beheerscomité van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening en van de Nationale Arbeidsraad.

Zij zetelt in de Raad van Bestuur van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Ann is arbeidsrechter en is actief in de internationale organisaties voor uitzendarbeid en voor werving en selectie.


Kris De Meester

Kris De Meester is eerste adviseur bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Hij is Manager Health and Safety Affairs. In die functie vertegenwoordigt hij sinds 1998 de werkgeverswereld in alle mogelijke nationale en internationale instanties op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk. Hij is woordvoerder op de werkgeversbank in de Hoge Raad voor preventie en bescherming op het werk en in de Nationale Arbeidsraad.

Als DE expert in deze materies wordt hij sterk geapprecieerd door zowel de werkgeversorganisaties, maar ook door de vakorganisaties en de bevoegde overheden.

Daarenboven is hij zeer actief op internationaal vlak. Zo is hij Board Member van de ILO, the International Labour Organisation, gevestigd te Genève. Hij is woordvoerder voor de Belgische werkgevers op de jaarlijkse algemene vergadering van de ILO.


Lieven Annemans

Gewoon Hoogleraar in de Gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de UGent.

Hij vervulde gedurende 8 jaar de functie van voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad. In 2004 werd hij verkozen tot President van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR).

Hij is zowel aan de UGent als aan de VUB verbonden aan de faculteit Geneeskunde. Sinds 2015 doet hij ook uitgebreid onderzoek naar het Geluk der Belgen, via het UGent-NN Nationaal Geluksonderzoek, waar sinds dit jaar ook veel aandacht is geschonken aan een extra dimentie "WERKGELUK".

Hij is auteur van de boeken 'Health economics for non economists' (2008) en 'De prijs van uw gezondheid - Is onze gezondheidszorg in gevaar?' (2014).

Daarnaast zijn er meer dan 300 internationale wetenschappelijke publicaties omtrent gezondheidseconomie van zijn hand.

Vandaag is hij niet meer weg te denken van het nieuws en uit de media want hij speelde al een aantal belangrijke rollen rond alles wat met welzijn te maken heeft.

De zaken met gezond boerenverstand bekijken vanuit de verschillende perspectieven zowel wetenschappelijk vanuit gezondheidsoogpunt maar ook als econoom zorgen dat het werkbaarheid systeem niet stil valt. Deze bril op hebben is weinigen gegeven.

Prof. Lieven Annemans geeft tegenwoordig heel veel adviezen in verschillende raden als het over het bestrijden en vooral de juiste aanpak van het Coronavirus gaat.


Danielle Vanwesenbeeck

Sinds 2004 is Danielle zaakvoerder van het Leuvense bedrijf MasterMail, dat ze zelf heeft opgericht. In deze functie won ze in 2012 de Womed Award voor Vlaamse vrouwelijke onderneemster van het jaar, die onder meer door Unizo georganiseerd wordt. Ze heeft een aantal jaren in het parlement gezeteld maar is intussen weer meer dan fulltime onderneemster en heeft er zelfs een 2de bedrijf bij dat zorgt voor meer verbinding en beleving tussen de mensen nu dat Corona ons in de ban heeft. Ze omschrijft zichzelf als Optimist, ondernemer, peoplelover, met een mening maar steeds met de beste bedoelingen.

Ze is een veelgevraagde gaste voor krant en tijdschriften omdat ze net haar mening steeds transparant formuleert.


Isabelle Hoebrechts

Bij Isabelle Hoebrechts staan menselijke contacten en waarden altijd voorop. Ze gaat alleen voor zaken waar ze echt in gelooft en zet zich vol passie, positiviteit en ondernemingsgoesting in voor "menselijk kapitaal". Met meer dan 20 jaar ervaring in strategisch management, communicatie en human resources geeft ze zeker met de oprichting van 361° haar visie nog meer kracht bij wat het belang van menselijke waarden en leiderschap betreft voor het bedrijfsleven. Daarnaast is Isabelle mentor en strategisch consultant bij verschillende KMO-bedrijven. Ze stimuleert al heel haar carrière vrouwelijk ondernemerschap en begeleidt veel ondernemers. Haar missie? Mensen weer met veel plezier en vanuit de juiste motivatie laten leven én werken. Isabelle schreef al verschillende boeken rond waarden, leiderschap en stressbeheersing. Allemaal zaken die in onze VUCA-wereld meer dan ooit nodig zijn.


Gina Peeters - Moderator

Gina is een bevlogen en gedreven onderneemster met heel veel talenten en facetten maar alles draait voor haar rond "WERKGELUK" in haar leven. Ze heeft 25  jaar op Eén als omroepsters gewerkt en vandaag, werkt ze nog steeds als "schermmedewerkerscoördinator" bij de VRT.

Ze heeft haar leven op het scherm steeds gecombineerd met verdieping in materie die haar leerde hoe wij als mensen denken, reageren, kortom hoe we in elkaar zitten. Gina zocht naar tools en inzichten om fysieke en mentale veerkracht te versterken. En vandaag is ze ook heel gelukkig dat ze intussen al meerdere jaren de nodige kennis en ervaring heeft opgebouwd om mensen te gidsen en te helpen bij hun groeiproces naar werkgeluk.

Ze is vaste Coach en Trainer bij 361° en modereert en presenteert en informeert nog steeds met de nodige inspiratie en motivatie.  

Uiteraard zien we haar dan ook graag als moderator bij Federgon in dit thema "The Road to Well-being".