Publicaties

Over de publicaties

Federgon publiceert brochures, folders, jaarverslagen, newsletters,… en andere publicaties over de arbeidsmarkt en de sectoren die zij vertegenwoordigt. Bepaalde uitgaves zijn ook online beschikbaar. U vindt hier een overzicht van de meest recente publicaties.

 

Publicaties

Met ruim 140.000 medewerkers, van wie er heel wat uit kansengroepen komen, en ruim 1 miljoen huishoudens die dienstencheques gebruiken, heeft de sector zijn maatschappelijke en economische relevantie meer dan bewezen. Toch bestaan er nog steeds veel misvattingen over het systeem. Onafhankelijk onderzoeksbureau IDEA Consult heeft het systeem 360° doorgelicht en komt tot een aantal interessante vaststellingen.

Lees hier de presentatie van IDEA Consult...

De dienstenchequesector is na bijna 15 jaar activiteit uitgegroeid tot een volwaardige en volwassen sector. Federgon reikt de bouwstenen aan waarmee de volgende regeringen dit succesvolle stelsel duurzaam en future-proof verder kunnen uitbouwen.

Lees ons memorandum hier...

In 2017 werden ongeveer 244.000 inkomende gedetacheerde personen in België geteld. Detachering maakt ongeveer 5 procent uit van onze totale tewerkstelling. Er is een sterke concentratie in de bouwsector; ongeveer één op drie personen die in de Belgische bouwsector werken, is een gedetacheerde.

Tussen 2015 en 2017 is bijna 10 procent van de toegenomen tewerkstelling in België gerealiseerd via detachering. Over de periode tussen 2013 en 2017 gaat het zelfs over meer dan 20 procent.

HR-dienstverleners versterken het hart van onze economie

De Belgische economie deed het voortreffelijk in 2017 met een stijging van 1,7% van het BBP. De tewerkstelling steeg andermaal met niet minder dan 66.000 eenheden. De conjunctuurbarometer van de bedrijven en van de consumenten staat behoorlijk hoog. De werkloosheid daalt heel sterk.

 

Lees meer...